U Mariji Bistrici održana županijska razina natjecanja u čitanju naglas

Pobjednice Paulina Švaljek iz OŠ Marija Bistrica i Jana Šalec iz OŠ Oroslavje sudjelovat će na državnom natjecanju u Sisku

Objavljeno: 08.11.2018. zagorjeinternational

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica organizirala je županijsku razinu natjecanja u čitanju naglas. Natjecanje se provodilo u dvije kategorije – učenici od trećeg do petog te od šestog do osmog razreda, koji su predstavljali odabrano djelo pet minuta. U prve dvije minute obrazlagali su svoj odabir knjige, a preostale tri minute izražajno čitali naglas priču ili ulomak. Sudjelovalo je 17 učenika iz 10 zagorskih osnovnih škola.

Stručni sud

U kategoriji treći do peti razredi prvo mjesto osvojila je Paulina Švaljek iz OŠ Marija Bistrica, druga je bila Lora Končić iz OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, a treća Hana Ricijaš iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec. U kategoriji šesti do osmi razredi pobijedila je Jana Šalec iz OŠ Oroslavje, druga je bila Ema Medvedec iz OŠ Veliko Trgovišće, a treća Roberta Mohač iz OŠ Bedekovčina. U stručnom sudu bili su profesorica hrvatskog jezika Ivančica Tomorad, direktor Radija Marija Bistrica Elvis Lacković i profesorica hrvatskog jezika u mirovini Marija Micak.

Promicanje čitanja

Inicijatori natjecanja su Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak i Hrvatsko knjižničarsko društvo, a provodi se u svrhu promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi, poticanja usmenog izražavanja, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena te naglašavanja knjige kao temelja cjeloživotnog obrazovanja. Pobjednice će sudjelovati na šestom nacionalnom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati 22. i 23. studenoga u Sisku.

FOTO: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba