Zamjenici krapinsko – zagorskog župana obišli radove na županijskoj cesti između Gornje Stubice i Svetog Mateja

“Izgradnjom 1875 metara dugog nogostupa omogućavamo siguran odlazak djece u školu”

Objavljeno: 08.11.2018. zagorjeinternational

Zamjenici krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, zajedno s predstavnicima Općine Gornja Stubica, obišli su radove na izgradnji nogostupa na županijskoj cesti između Gornje Stubice i Svetog Mateja. Ferek – Jambrek je istaknuo kako Županijska uprava za ceste prema svojim mogućnostima rješava kritične točke u prometu, sukladno programima koje predlažu stručnjaci koji obilaze županijske ceste.

Do kraja studenog

– Potrebe su velike na mnogo strana, nadamo se da će sada i preko Hrvatskih voda ići natječaj, gdje će se prijaviti klizišta, da se županijski proračun može rasteretiti, kako bismo se mogli posvetiti sigurnosti na drugim aspektima, poput ovog – rekao je zamjenik župana te istaknuo kako se u gradnju 1875 metara dugog nogostupa sa 611.000 kuna uključila i Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije.
Načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić rekao je kako bi radovi izgradnje nogostupa trebali biti završeni do kraja studenoga.

Financijska sredstva

– Radi se o dionici ceste gdje djeca nemaju organizirani prijevoz do škole, koja je nepregledna i na mjestima ima velikih suženja. Novim nogostupom omogućavamo siguran odlazak djece u školu te ćemo tako pješake maknuti s kolnika na nogostup – istaknuo je načelnik Krizmanić.
Općina Gornja Stubica prijavila je izgradnju nogostupa na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH za 2018. godinu te se isti financira sa 2,4 milijuna kuna iz Ministarstva unutarnjih poslova, 611.000 kuna osigurala je Županijska uprave za ceste KZŽ, a Općina Gornja Stubica 330.000 kuna. U obilasku je bio i v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste KZŽ Mladen Burić, zamjenik načelnika Gornje Stubice Vladimir Škvorc te predstavnik izvođača radova Niskogradnje Hren Mladen Hren.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter