Živi zid DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv Milana Bandića i Marije Puh

“Primarni razlog je sumnjivo zaposlenje brata Marije Puh u ZET-u. Konkretnih dokaza nemamo, ali očekujemo da se slučaj istraži”

Objavljeno: 07.11.2018. zagorjeinternational

Članovi Živog zida Državnom su odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i saborske zastupnice Marije Puh. Podsjećamo, zagorska saborska zastupnica je nedavno napustila HNS i priključila se stranci i klubu Milana Bandića, zajedno sa svojim stranačkim kolegom, bivšim predsjednikom zagorskog HNS-a Anđelkom Topolovcem. U javnost je u to vrijeme dospjela informacija kako je brat Marije Puh, slučajno ili ne, preko javnog natječaja zaposlen u ZET-u.

Povjerenje građana

– Primarni razlog podnošenja kaznene prijave je sumnjivo zaposlenje njezinog brata Milana svega nekoliko mjeseci prije pregovora s gospodinom Milanom Bandićem, prije njenog izaslanstva u Krapini, prije njenog prelaska u Klub. Ne možemo dopustiti da Hrvatski sabor postane plac na kojem će novac i usluge biti vrjedniji od demokratskog sustava, ne možemo dozvoliti da glasovi na izborima i povjerenje koje su poklonili hrvatski građani, budu predmet političke trgovine i odrednica za cijenu na nekakvom političkom nebu. Nije ovo nogometni mercato da se u vrijeme prijelaznih rokova trguje i licitira. Izgleda da su se gospoda malo zaigrala, i zaboravila na neke odredbe iz Kaznenog zakona – rekao je prilikom predaje kaznene prijave Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida.

Zaposlen davnih dana

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić dodao je kako zbog zakona o zaštiti osobnih podataka, nisu u mogućnosti doći do određenih informacija, pa stoga DORH-u ne mogu predati dokaze, no, očekuju da će DORH, u skladu sa svojim ovlastima, istražiti čitav slučaj.
Puh je navode o spornom zaposlenju svog brata komentirala prije nekoliko tjedana u Mariji Bistrici.

– Moj brat je davnih dana zaposlen u ZET-u, prije nego što sam ja uopće upoznala gradonačelnika i porazgovarala s njime, tako da ne vidim nikakav problem. Zar bi sada svi Zagorci trebali otići iz ZET-a zbog toga što je Zagorje na neki način stalo na stranu gradonačelnika? Moj brat u ZET-u radi već nekoliko godina, ako se ne varam, čak niti ne znam na kojem radnom mjestu, tako da tu nema apsolutno nikakve povezanosti – pojasnila je tada Puh i negirala optužbe da je njezin prelazak k Bandiću politička trgovina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba