U sklopu tuzlanskog 15. Međunarodnog dječjeg festivala “Vezeni most”, održana svečanost dodjele nagrade iz područja dječje književnosti i književnosti za mladež

Krapinčanka Nena Lončar za knjigu “Sve o Evi – vodič za sanjare” osvojila nagradu Mali princ

Objavljeno: 02.11.2018. AB

U Tuzli (BiH) je u sklopu 15. međunarodnog dječjeg festivala “Vezeni most” održana svečanost dodjele nagrade Mali princ, za najbolje djelo iz područja dječje književnosti i književnosti za mladež, a ove godine nagrada je otišla u ruke autorice Nene Lončar iz Krapine, za roman “Sve o Evi – vodič za sanjare”, za kojeg je autorica 2017. godine dobila nagradu Grigor Vitez.

Selektori za Nagradu Mali princ – Ibrahim Kajan (BiH), Svetlana Kalezić-Radonjić (Crna Gora), Marina Gabelica (Hrvatska) i Zorana Opačić (Srbija) – nominirali su osam naslova: “Vjetrić nestaško” Jelene Glišić (BiH), “Djeca koja lete” Nure Suljkanović (BiH), “Puh Đorđe i duhovi Triftara” Žarka Vučinića (Crna Gora), “Zovu me Čupa” Nataše Nelević (Crna Gora), “Dom iza žice” Jasminke Tihi-Stepanić (Hrvatska), “Sve o Evi – Vodič za sanjare” Nene Lončar (Hrvatska), “Krokodil peva” Vesne Aleksić (Srbija) i “Banda neželjenih ljubimaca” Uglješe Šajtinca (Srbija). Druga hrvatska kandidatkinja, Jasminka Tihi-Stepanić sa svojom je knjigom “Dom iza žice” osvojila treće mjesto.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba