NEGATIVNI TREND STANJA SIGURNOSTI CESTOVNOG PROMETA U CIJELOJ ZEMLJI, POTAKNUO POLICIJU NA REPRESIVNE MJERE

Tijekom svakog vikenda do kraja godine pojačano će se kontrolirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, prebrza vožnja, nekorištenje pojasa te korištenje mobitela tijekom vožnje

Objavljeno: 13.10.2018. zagorjeinternational

Zbog negativnog trenda stanja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska, u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom svakog vikenda do kraja 2018. godine pojačano će se provoditi policijske kontrole u prometu.

Posebno će se kontrolirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, posebno pravilno korištenje pojasa na zadnjim sjedalima i propisno vezivanje djece u vozilima, kao i tehnička ispravnost traktora koji prometuju u prometu na cesti, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Isto tako, ciljano će se provoditi pojačan nadzor recidivista, odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema, kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

– Nadamo se da će se vozači, kao i ostali sudionici u prometu, na cesti pridržavati prometnih propisa, a o utvrđenim prekršajima tijekom vikenda izvijestit ćemo javnost – ističu iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba