U Loboru održana 12. manifestacija “Dani Franje Horvata Kiša”, u sklopu koje su dodijeljene nagrade najboljim putopiscima

Nagrade “Kajkavskog spravišča” i časopisa “Kaj” dobili Emilija Kovač i Ivan Kutnjak, a nagradu organizatora i domaćina Đurđa Lovrenčić

Objavljeno: 09.10.2018. zagorjeinternational

U Loboru je održana tradicionalna 12. po redu manifestacija “Dani Franje Horvata Kiša”, koja je započela u petak, putopisnim satom Radovana Brlečića u Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša. Sljedećeg dana ondje je otvorena izložba učeničkih likovnih i literarnih radova, a nakon nastupa školskog zbora, u Društvenom domu su proglašeni rezultati 12. natječaja za hrvatski književni putopis. Nagrade “Kajkavskog spravišča” i časopisa “Kaj” dobili su Emilija Kovač za putopis “Crno i bijelo” i Ivan Kutnjak za putopis “Cajti@poti”.

“Mali putopis”

Nagradu organizatora i domaćina dobila je Đurđa Lovrenčić za putopis “Sarajevo”, a četiri ravnopravne novčane nagrade Općine Lobor Zlata Bujan Kovačević za putopis “Što je meni Budimpešta”, Denis Peričić za “Najveće praško čudo”, Igor Šipić za putopis “I jezik ispisa mrtva zavičaja” te Tomislav Šovagović za putopis “Vukovarska pruga”. Svi izabrani putopisi bit će objavljeni u “Kaju”, časopisu za književnost, umjetnost i kulturu.
Po prvi puta, uvedena je i kategorija “Mali putopis”, u sklopu koje su se birali najbolji radovi učenika loborske osnovne škole, a nagrađene su Lea Šala i Monika Pakšec. Na tribini “Kajkavskog spravišća” iz Zagreba predstavljena je knjiga putopisa Tomislava Marijana Bilosnića “Put u Uzbekistan”.

Pokrovitelji i organizatori

Prisutne su pozdravili predstavnica Ministarstva kulture Mihaela Majcen Marinić, koja je i otvorila manifestaciju, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko – zagorske županije Ivan Lamot, predsjednik Udruge za kulturno stvaralaštvo “Franjo Horvat Kiš”, Jurica Cesar, zamjenik načelnice Lobora Josip Horvat te predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović.
Pokrovitelji i organizatori bili su Ministarstvo kulture, Krapinsko – zagorska županija, “Kajkavsko spravišće” – društvo za širenje i unapređivanje znanosti i umjetnosti iz Zagreba, Udruga za kulturno stvaralaštvo “Franjo Horvat Kiš” i Općina Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba