Mara Ivančević i Daniel Gavran iz Srednje škole Bedekovčina, u Francuskoj sudjelovali na prvom sastanku partnera na projektu “Beecome”, vrijednom 188 tisuća eura

Partneri iz Francuske, Njemačke, Austrije, Španjolske i Hrvatske bavit će se proučavanjem pčela i njihovih staništa

Objavljeno: 03.10.2018. zagorjeinternational

Nakon što se Srednja škola Bedekovčina uključila u još jedan veliki Erasmus+ projekt, članovi školskog projektnog tima boravili su tri dana u Francuskoj na prvom sastanku partnera na projektu “Beecome – Beesin Europe: anExampleofChallengesOverMenandEnvironment”. Mara Ivančević i Daniel Gavran iz SŠ Bedekovčina u francuskom su gradu Marvejols s ostalim školama partnerima dogovorili sljedeće korake u ovom 188 tisuća eura vrijednom projektu.

Predstavljanje rezultata

Partneri iz Francuske, Njemačke, Austrije, Španjolske i Hrvatske razradili su niz aktivnosti koje će sudionici u projektu odrađivati za sljedeći susret u siječnju iduće godine. Taj susret održat će se na Siciliji, kada će prvi puta učenici, odnosno, članovi projektnog tima predstaviti rezultate o dogovorenim temama: anatomija, klasifikacija i evolucija pčela, njihov razvojni ciklus, prehrana i prijenos meda, komunikacija i egzokrine žlijezde. Učenici će, uz stjecanje znanja o ovoj vrlo važnoj temi, u sljedeće dvije godine razvijati i ključne kompetencije za cjeloživotno učenje: vlastitu komunikaciju, digitalne kompetencije, kulturalnu svjesnost i poduzetništvo.

Cilj projekta

Projekt “Beecome” vezan je uz proučavanje pčela i njihovih staništa, s posebnim naglaskom na ugroženost i zaštitu pčela i njihovih staništa. Cilj je da svaka škola – partner jednom u sklopu trajanja projekta ugosti ostale timove i tijekom svojih susreta, a i samostalno u školi, odredi što sve čovjek može učiniti u zaštiti pčela, koje su od iznimne važnosti za cijeli ekosustav, te koja je primjena pčelinjih proizvoda u svakodnevnom životu. U sklopu prvog susreta, članovi projektnih timova predstavili su i svoje škole, načine i programe rada i sustave obrazovanja u kojima djeluju. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba