Projekt vrijedan 950 tisuća kuna

U Budinščini počinje asfaltiranje nerazvrstane dionice ceste od Plušćeca do Macan brijega, u duljini od 1410 metara

Objavljeno: 02.10.2018. zagorjeinternational

U prostorijama Općine Budinščina potpisan je Ugovor za modernizaciju i asfaltiranje nerazvrstane ceste u naselju Budinščina – dionica od Plušćeca do Macan brijega. Cesta se asfaltira u dužini od 1410 metara, uz širinu od 2,5 metra, s time da će se u okviru navedenog projekta izvesti sanacija usjeka od odrona, obostrano u dužini od 70 metara.
Radovi će početi kroz nekoliko dana, a izvođač je tvrtka M. S. Milengrad iz Zagreba. Ukupna vrijednost projekta je 950 tisuća kuna s PDV-om, a u tu je cijenu uključen i trošak nadzora, koji će obavljati tvrtka Jam-ing iz Zlatara. Sukladno prijavi na natječaj, prema Programu podrške brdsko – planinskim područjima u sanaciji infrastrukturnih projekata, načelnik Radovan Hercigonja potpisao je ugovor u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, prema kojem je Općini za ovaj projekt odobreno 600 tisuća kuna, dok će se ostatak od 350 tisuća kuna financirati iz općinskog proračuna.
Načelnik Hercigonja naglašava da se tu radi o dionici koja je udaljena od centra i nema veliki broj stanovnika, no cilj je osiguravanje jednakih uvjeta i životnog standarda mještana, neovisno o tome u kojem dijelu općine stanuju. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba