PREMA IZVJEŠĆU FINE, PODUZETNICI KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE U PET GODINA UDVOSTRUČILI DOBIT

U 2017. godini zagorski poduzetnici ostvarili prihode veće od 11,7 milijardi kuna, prva na listi Vetropack Straža iz Huma na Sutli

Objavljeno: 02.10.2018. zagorjeinternational

Financijska agencija Hrvatske objavila je godišnje financijske izvještaje o rezultatima poslovanja poduzetnika za 2017. godinu. S područja Krapinsko – zagorske županije, u Registar godišnjih financijskih izvještaja izvješća je predalo ukupno 1975 poduzetnika, obveznika poreza na dobit, od kojih je 1466 ili 74,2 posto poslovalo s dobiti, a 509 ili 25,8 posto s gubitkom. Kod poduzetnika sa sjedištem u KZŽ, u 2017. godini bilo je zaposleno 20.203 radnika, koji su ostvarili ukupne prihode u iznosu nešto većem od 11,7 milijardi kuna, te ukupne rashode od 11 milijardi kuna.

Prosječna plaća

Ostvarena je dobit u iznosu od 751,3 milijuna kuna, gubitak od 173 milijuna kuna te neto dobit od 578,3 milijuna kuna. To je dvostruko više u odnosu na 2013. godinu. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 4645 kuna, što je 6,4 posto više od prosječne plaće u 2016. godini, stoji u izvješću FINE.
Poduzetnici Krapinsko – zagorske županije, u odnosu na poduzetnike u drugim županijama, najbolje su rangirani prema ekonomičnosti poslovanja (treće mjesto). Prema drugim kriterijima rangirani su od šestog (produktivnost rada – neto dobit po zaposlenom), do 13. mjesta (broj poduzetnika). Na devetom su mjestu prema neto dobiti, na 11. po ukupnom prihodu, broju zaposlenih i prema produktivnosti rada – prihodu po zaposlenom, a na 13. mjestu po broju poduzetnika.

Najbolje rangirani

Između 32 grada i općine Krapinsko – zagorske županije, prema broju poduzetnika izdvajaju se Krapina i Zabok, a prema broju zaposlenih kod poduzetnika, izdvajaju se Krapina, Zabok, Hum na Sutli, Oroslavje, Pregrada i Donja Stubica. Među prvih pet po neto dobiti poduzetnika je i Konjščina. Prvi poduzetnik u Krapinsko – zagorskoj županiji na rang listi po ukupnim prihodima u 2017. godini je Vetropack Straža tvornica stakla d.d. , slijede Omco Croatia d.o.o., obje tvrtke iz Huma na Sutli, zatim Jedinstvo Krapina d.o.o., Trgocentar d.o.o. iz Zaboka i AquafilCRO d.o.o. iz Oroslavja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba