Greška odvjetničkog ureda šokirala oca djevojčica, koji je o čitavom slučaju odlučio progovoriti na društvenim mrežama

“PA TO MOŽE BITI SAMO U HRVATSKOJ”: Zagorska komunalna tvrtka ovršila sedmogodišnju djevojčicu iz Vinkovaca

Objavljeno: 02.10.2018. zagorjeinternational

Tvrtka Eko – flor plus Oroslavje ovršila je sedmogodišnju djevojčicu iz Vinkovaca putem odvjetničkog ureda Hanžeković&partneri na iznos od 761 kunu te na ostale troškove pravnog postupka, odnosno, na ukupno 1300 kuna, piše Index.hr.
– Jučer, 25.9.2018., dobili smo obavijest da se trebamo javiti na poštu jer je nešto došlo na ime moje kćeri Dragice Saračević. Danas, 26.9.2018., supruga dođe u poštu tražeći da joj se preda paket. Službenica prvo nije htjela dati “paket” supruzi, budući da je riječ o ovrsi! Sad je pravo vrijeme da kažem kako moja kći Dragica ima sedam godina! Dakle, maloljetna! Tek kada ju je supruga ucijenila da će dovesti kćer da potpiše i da će sve to snimiti, službenica je popustila. Ne krivim službenicu, samo je radila svoj posao. Na neki način nam je i izašla u susret. Naša prva reakcija je bila šok (i još uvijek smo u šoku). Dakle, dobili smo od gospodina Hanžekovića i njegovih kompića u ime tvrtke Eko – flor plus ovršni prijedlog nad Dragicom Saračević, koja živi u Jastrebarskom i s njenim OIB-om (a ovrha stigla na našu adresu) – napisao je na svom Facebook profilu ogorčeni Ivan Saračević, otac djevojčice.

“Odakle im OIB?”

– To što je adresa potpuno deseta, to me najmanje brine. Ono što me brine jest odakle im OIB moje kćeri?! Ma ne zanima me što na to pravo imaju javni bilježnici. Znam da imaju… Ali tko im može dati OIB maloljetnog djeteta? Gdje su tu prava djeteta? Gdje je sada ta uredba EU o tajnosti podataka maloljetne djece? Gdje je uopće pravna država? Ovršiti maloljetno dijete… Pa to može samo u Hrvatskoj – piše Saračević, te dodaje kako su se odmah čuli s javnim bilježnikom koji je ovršni prijedlog i poslao u Hanžekovićevo ime. On im se ispričao, tvrdeći da njegov službenik nije dobro odradio posao i da će povući ovršni prijedlog.

Crni scenarij

– Mnogi od vas koji budu ovo čitali, sigurno će reći da se radi o grešci koja se može dogoditi svakome. Pa evo vam sada i crni scenarij. Recimo da nismo preuzeli pošiljku ili da smo je odbili preuzeti. Nakon osam dana ovrha postaje pravomoćna. Slijedi ovrha skrbnika, bez obzira na to što je riječ o maloljetnoj osobi koja na sebi nema ništa. Sigurno nema kuću u Jastrebarskom! Skrbnike tada čeka sudski proces i dokazivanje gore već navedenoga. Srećom, nije ni tako velik iznos. A što da je u pitanju neki veći iznos? Možete blokirati život cijele jedne obitelji, baciti ih na koljena jer, eto, netko nije dobro obavio svoj posao. Najviše sam uznemiren spoznajom da netko može doći do OIB-a maloljetnog djeteta. Pa makar on bio i javni bilježnik! Ako se može doći do njihova OIB-a, što je s nama ostalima? Kako da se mi odrasli branimo, kad u našoj državni ni dijete nije zaštićeno? Zar još nekome nije jasno zašto se bježi iz ove države? – zaključio je ogorčeni otac.

 

FOTO: Facebook

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba