POTPISAN UGOVOR O JAVNOJ NABAVI ZA IZGRADNJU POSLOVNO – TEHNOLOŠKOG INKUBATORA KZŽ, VRIJEDNOG PREKO 33 MILIJUNA KUNA

Na više od dvije tisuće četvornih metara prostirat će se 13 inkubacijskih prostora, a bit će tu i centar za robotiku

Objavljeno: 24.09.2018. ivanabelosevic

U Krapini je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova za izgradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije, koji će biti smješten u Poslovnoj zoni Krapina Nova – zapad. Potpisali su ga krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i direktor tvrtke Zagorjegradnja d.o.o. Zvonimir Galić.

– Poslovno – tehnološki inkubator Krapinsko – zagorske županije bit će površine 2040 četvornih metara. Sastoji se od 13 inkubacijskih prostora za proizvodne i uslužne djelatnosti. Modularno je opremljen, tako da se može prilagoditi svakom poduzetniku za njegove potrebe. Bit će uspostavljen i virtualni inkubator, za poduzetnike koji će biti u i izvan inkubatora, kao i centar za robotiku, a usluge korištenja mreže mentora osigurat će se svim poduzetnicima u Krapinsko – zagorskoj županiji, te će se povezivati postojeći poslovni korisnici s onim novoosnovanima u inkubatoru – rekla je direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić.

Kreditno zaduženje

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar dodala je kako je odabrana povoljnija ponuda, tvrtke Zagorjegradnje d.o.o. iz Kraljevca na Sutli. Ugovorna cijena iznosi 29.544.446 kuna s PDV-om. Ugovorni rok za izvođenje radova je 16 mjeseci od dana uvođenja u posao.

– Inkubator je bio u planovima još 2014. godine, od tada do danas prošlo je četiri godine. Taj projekt je neophodan za daljnji razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrazovnog sustava vezanog za obrtništvo na području KZŽ. Upravo nam takav objekt treba u Krapini i mislim da smo dobro odlučili što ćemo ga graditi ovdje, jer je u svakoj županiji glavni grad nositelj gospodarstva cijele županije. Iz Ministarstva gospodarstva dobili smo maksimalni iznos od 20 milijuna kuna, ukupna investicija na inkubatoru će biti preko 33 milijuna kuna i ostalo ćemo pokriti iz vlastitih sredstava kroz kreditno zaduženje s kamatom na 1,74 posto na deset godina. Od centra očekujem da već sada, prije nego smo zakopali prvu lopatu, u suradnji s Obrtničkom i Gospodarskom komorom, počinje pripremati obrtnike koji će ući u taj prostor – istaknuo je nakon potpisivanja ugovora župan Kolar.

Usavršavanje učenika i mentora

– Zahvaljujući Srednjoj školi Krapina, koja ima izvrsne odnose s jednom japanskom firmom koja se bavi robotikom, i ovdje će biti centar za robotiku te firme za jugoistočnu Europu i svaka nova tehnologija najprije će doći ovdje te će je moći upoznati učenici i naši poduzetnici. S druge strane, tu će biti i strojevi koje će moći koristiti poduzetnici za neke male serije za koje im se ne isplati kupovati tako skupe strojeve – rekao je župan Kolar.
Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan rekao je da škola postiže odlične rezultate iz područja strojarstva i elektrotehnike.
– Razvoj Poslovno – tehnološkog inkubatora omogućit će usavršavanje učenika i njihovih mentora u području novih tehnologija, a s druge strane, bit će dobar bazen kvalitetne radne snage za gospodarstvenike koji će se uključivati u razvojne programe – kazao je ravnatelj Rozijan.
Zoran Gregurović je pak istaknuo da je kao gradonačelnik Krapine iznimno sretan što napokon kreće realizacija projekta.
– Grad je sudjelovao s dodjelom zemljišta u Poduzetničkoj zoni. Ovaj inkubator dobro će doći i Srednjoj školi Krapina i Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta – zaključio je gradonačelnik Gregurović.
Direktor tvrtke izvođača radova Zvonimir Galić istaknuo je da će se uz pomoć projektanta i suradnju s nadzorom, potruditi maksimalno poštivati rokove, kako bi to bio jedan reprezentativni objekt za sve one koji će ga koristiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba