Povijesni uspjesi Zagoraca na Svjetskom kickboxing prvenstvu u Italiji

Ivan Bertić prvak svijeta u dvije discipline, Antonela Cesarec se okitila srebrom, a Stjepan Sedak broncom

Objavljeno: 23.09.2018. JJ

Na Svjetskom kickboxing prvenstvu za mlađe dobne skupine u talijanskom Jesolu, u svim disciplinama nastupilo je 2319 sportaša iz 65 država. Jedna od članica hrvatske reprezentacije, Krapinčanka Antonela Cesarec, nastupila je u disciplini point fighting, među mlađim kadetkinjama do 47 kilograma.
U njezinoj kategoriji bilo je prijavljeno 13 sudionica iz 10 država, a pobjedama nad Britankom Evans Charlote, Njemicom Hoffmann Anastasia Leonie i Amerikankom De La O Alexom, Antonela je osigurala ulazak u finale, gdje je izgubila od bolje protivnice iz Njemačke, Kiray Sile.
– Osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu kruna je Antonelinog dogogodišnjeg predanog rada i dokaz da spada u sam vrh svjetskog kickboxinga, a kako ona ima tek 11 godina, pred njom je, uz odricanje i predani rad, perspektivna sportska budućnost – poručuju iz Kickboxing kluba Krapina.

Uz Antonelu, kao članovi hrvatske reprezentacije nastupila su i dva člana Kickboxing kluba Zmaj iz Bedekovčine, višestruki državni prvaci, svaki u dvije discipline: Stjepan Sedak u light contactu i kick lightu za starije kadete do 57 kilograma, te Ivan Bertić u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kilograma.
Sedak je u ukupno sedam borbi ostvario pet pobjeda i dva poraza, te je u light contactu, u konkurenciji 25 natjecatelja, osvojio peto mjesto, a u kick lightu, između 29 konkurenata, treće mjesto i brončano odličje. Bertić je pak u ukupno osam borbi, ostvario stopostotni učinak, te je osam puta izašao kao pobjednik, pri tome je sve protivnike pobijedio s čistih 3:0, a dva meča i prekidom s 15 bodova razlike, te se okitio s dva zlata i titulama svjetskog prvaka u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kilograma. Isto tako je po statistici naš najuspješniji reprezentativac.
Inače, najuspješnija reprezentacija Svjetskog prvenstva bila je Rusija s osvojenih 169 odličja, od čega 73 zlata, 59 srebra i 37 bronci, dok je Hrvatska, u konkurenciji 65 država, bila na osmom mjestu s devet zlata, četiri srebra i 13 bronci, od čega je najuspješnija u light contactu i kick lightu, s po četiri zlata.

– Često se upitam kako nam, glede na to da smo iz ovako male sredine, uopće polazi za rukom ostvarivati sve te pozitivne sportske domete, kako uopće opstajemo, uzimajući u obzir da nam je odabir novih članova ograničen do krajnjih granica. Prati nas niz poteškoća i složenih okolnosti, koje nam otežavaju rad i realizaciju postavljenih ciljeva, ali, eto, tu smo već dvadesetak godina i rezultati se redovito ponavljaju, čak postaju i sve bolji. Ovo Svjetsko prvenstvo nam je jedan od najvećih klupskih uspjeha na koji možemo i moramo biti ponosni! Sve čestitke Stjepanu na svemu pokazanom i osvojenoj bronci te Ivanu na uvjerljivom osvajanju ovih dviju svjetskih titula. Vjerujem da je ovo ostvarenje veliki poticaj obojici da nastave ovom teškom i trnovitom stazom, a jednako tako mladima i simpatizerima da nam se pridruže i okušaju u sportu. Kao i mnogo puta prije, pokazali smo se u najboljem izdanju, na ponos sviju nas, našeg Zagorja i naše Bedekovčine – poručio je Arpad Jakša, predsjednik KBK-a Zmaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba