“Magenta B2B utrka” okupila 5299 zaposlenika iz 373 hrvatske tvrtke

BRILJIRALI ČLANOVI AK RUDOLF PEREŠIN: Dražen Dinjar pojedinačno drugi, a ekipno s Josipom Kosecom i Ivicom Mucakom osvojio prvo mjesto

Objavljeno: 17.09.2018. zagorjeinternational

U Zaprešiću je počela Liga trčanja, koja se sastoji od pet kola. Uz seniorske, održavaju se i dječje utrke svih dobnih skupina, na kojima su nastupili i članovi Atletskog kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice. U kategoriji dječaka od šest do osam godina, na utrci duljine 100 metara, treće mjesto osvojio je Borna Pavalić, dok je u kategoriji djevojčica od devet do 14 godina na dužini od 200 metara pobijedila Sara Pavalić. U seniorskoj utrci duljine 1500 metara, treći je bio Neven Čorko, a četvrti Dražen Dinjar. U konkurenciji žena, Jana Đurđević je bila deseta, a Valentina Pavalić 15.

Najekstremnija utrka

U četvrtak je u Zagrebu održana četvrta “Magenta B2B utrka“, najmasovnija utrka u Hrvatskoj, koja je privukla čak 5299 zaposlenika iz 373 hrvatske tvrtke. Od članova AK Rudolf Perešin, najbolje plasirani bio je Dražen Dinjar, koji je osvojio drugo mjesto. Ivica Mucak je bio 14., a Josip Kosec 149. Inače Dinjar, Mucak i Kosec su nastupili za Zagrebački holding, podružnica Čistoća, te su kao ekipa u kategoriji velikih poduzeća osvojili prvo mjesto.
U subotu je u Sloveniji, na Planici, održana jedna od najekstremnijih utrka. Trčalo se samo 400 metara, a specifičnost trke je što se trčalo na brdo, gdje je visinska razlika od starta do cilja čak 200 metara. U finale ove utrke kvalificirala su se samo trojica Hrvata. Najbolje plasirani bio je Matija Lukina na 22. mjestu, dok je Ivan Kajfež bio 39. i Vjeran Skupnjak 60. Nastupilo je preko 500 natjecatelja.

24. polumaraton

U nedjelju je U Varaždinu održan 24. polumaraton. Po izuzetno teškom vremenu, najbrži je bio Blaž Orešnik iz Slovenije. Dražen Dinjar je bio treći, Neven Čorko sedmi i Ivan Miškulin 139. U ekipnom poretku, AK Rudolf Perešin zauzeo je treće mjesto. U konkurenciji žena, pobijedila je Ingrid Nikolesić iz Liburnije Rijeka, a Suzana Dinjar je bila peta. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba