Od 1. studenoga nove cijene odvoza smeća u Donjoj Stubici

Za četiri odvoza komunalnog otpada te jedan mjesečni odvoz papira i stakla, cijena bi sa sadašnjih 65 mogla porasti na 74,05 kuna

Objavljeno: 05.09.2018. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Donje Stubice, gradonačelnik Nikola Gospočić vijećnike je upoznao s prijedlogom novih cijena odvoza otpada koje je dostavio Ekoflor, izvještava Radio Stubica. Ona će prvenstveno ovisiti o potrebi za odvozom biorazgradivog otpada, za koji se predviđa da bi ga većina kućanstava trebala ipak zbrinjavati kod svojih kuća te o broju mjesečnog odvoza komunalnog otpada, za koji se očekuje da će se smanjiti, s obzirom na potrebu odvajanja otpada.

S biorazgradivim 110

Tako bi za kućanstva kojima bi ostala četiri odvoza komunalnog otpada, uz jedan mjesečni odvoz papira i stakla, a bez odvoza biorazgradivog otpada, cijena sa sadašnjih 65 kuna porasla na 74,05 kuna. Onima koji bi uz četiri puta mjesečno imali uključen i odvoz biorazgradivog otpada, cijena bi porasla na 110 kuna. Pretpostavlja se da će ipak većina kućanstava odabrati dva odvoza komunalnog otpada mjesečno, uz jedan odvoz papira i stakla, što bi značilo ostanak sadašnje cijene od 65 kuna. Ukoliko bi bio uključen i odvoz biorazgradivog otpada dva puta mjesečno, cijena bi iznosila 101 kunu.

Reciklažno dvorište

Novi način odvoza smeća trebao bi krenuti s 1. studenim. On će donijeti nove cijene, ali i novi način zbrinjavanja, odnosno odvajanje otpada u svakom kućanstvu, što bi trebalo u konačnici značiti i manji broj potrebnih odvoza komunalnog otpada. Također, u ove će cijene biti uključeno besplatno korištenje reciklažnog dvorišta za dovoz otpada, no njega tek treba izgraditi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba