Udruga mladih Feniks uspješno je prijavila projekt “Jednako obrazovanje za sve” 2.0

ODLIČNE VIJESTI: Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirat će sedam pomoćnika u nastavi – evo u kojim zagorskim školama

Objavljeno: 02.09.2018. AB

Udruga mladih Feniks uspješno je prijavila projekt „Jednako obrazovanje za sve“ 2.0, kojim će se tijekom školske godine 2018./2019. osigurati usluga sedam pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti u odgojno – obrazovnom procesu.

Sve veća potreba

– Budući da je iz godine u godinu potreba za pomoćnicima u nastavi sve veća, u provedbu projekta, osim dosadašnjeg partnera Osnovne škole Oroslavje, uključile su se i dugogodišnje partnerske i suradničke organizacije Udruge. Projektom je osigurano sedam pomoćnika u nastavi, po jedan u Osnovnoj školi Oroslavje, Osnovnoj školi Donja Stubica, Osnovnoj škola Janka Leskovara iz Pregrade, Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok i Srednjoj školi Bedekovčina, dok su Osnovnoj školi Marija Bistrica odobrena dva pomoćnika u nastavi – istaknuli su iz Udruge.

Širenje kruga djelatnosti

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 249.900 kuna, sukladno Odluci o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama, koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju, koje ih sprečavaju u funkcioniranju bez pomoćnika u nastavi, odnosno imaju značajna motorička oštećenja, teškoće u intelektualnom funkcioniranju, senzoričke poteškoće povezane s oštećenjem vida ili oštećenjem sluha, ponašanja koja ih značajno ometaju u funkcioniranju i ugrožavaju njihovu fizičku sigurnost i fizičku sigurnost drugih učenika te značajne teškoće u komunikaciji i socijalnim interakcijama.

– Uspješnom prijavom projekta, Udruga mladih Feniks nastavila je širiti krug svojih djelatnosti na danas iznimno bitnom području, osiguravanju usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju tijekom odgojno – obrazovnog procesa – zaključuju u Udruzi.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba