OVOG VIKENDA ZAVRŠNICA MANIFESTACIJE “LJETO U MARIJI BISTRICI“

Otvara se izložba “Papa putnik – bistrički hodočasnik“, a ako posluži vrijeme, održat će se i biciklijada “Selnica – Guskovec“

Objavljeno: 31.08.2018. zagorjeinternational

Ovog vikenda završava manifestacija ”Ljeto u Mariji Bistrici”. U Bluesun hotelu Kaj sutra je na rasporedu otvorenje izložbe likovnih radova “Po bistričkom kraju – od kapela do Svetišta”, bistričkog umjetnika Željka Perešina. Autor će predstaviti 24 djela, u tehnici ulja na platnu, uglavnom motiva kapelica i pejzaža. Izložba će biti otvorena do 21. rujna. U programu sudjeluju Recitatorska udruga “Lipin cviet“ i gost iznenađenja. Također u subotu, u Domu kulture u Mariji Bistrici Udruga STAV organizira koncert “Mladi bistrički glazbenici”. Nastupaju Darija Miketić i Samanta Totović na klaviru, Marija Miketić na violini, Nika Kovačić i Ivan Habazin na gitari, Roberto Hren na tamburi i Tihana Car na klarinetu. Korepetitor je Dario Sabol. Oba subotnja događaja počinju u 19.30 sati.

Nagradna tombola

U nedjelju je pak na rasporedu 12. Biciklijada “Selnica – Gusakovec”, koja počinje u 15 sati. Start je kod Lojzekove hiže, a ruta u dužini od 10 kilometara ima stajališta kod obitelji Bajs i kod Tehnotoma. Cilj je ponovno kod Lojzekove hiže. Organizator je, uz brojne sponzore, osigurao besplatna osvježenja na odmorištima i nagradnu tombolu, koja uz kotizaciju za ručak, iznosi 30 kuna, a za djecu do 15 godina je besplatna. Na startu će biti omogućena registracija bicikla te mjerenje tlaka i šećera u krvi. U slučaju lošeg vremena, biciklijada se odgađa za nedjelju 16. rujna.

Misno slavlje i izložba

Za kraj, Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici i Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, u sklopu obilježavanja 20. godišnjice drugog posjeta pape sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj, njegovog posjeta Mariji Bistrici i proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, organiziraju izložbu “Papa putnik – bistrički hodočasnik“. Izložba će biti otvorena u Dvorani Božanskog milosrđa Svetišta Majke Božje Bistričke ove nedjelje u 19.30 sati. Otvorenju će prethoditi misno slavlje u bazilici Majke Božje Bistričke u 18 sati, koje će predvoditi biskup, mons. dr. Ivan Šaško. Izložba ostaje otvorena do 31. listopada. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba