Ni kiša ih neće omesti – na prostoru Muzeja “Staro selo” bit će postavljen šator

DOĐITE SVI NA “EKO, ETNO, FLETNO FESTIVAL” U KUMROVEC: Nastupi KUD-ova, prikaz svadbenih običaja, predstava i odličan zabavni program

Objavljeno: 31.08.2018. JJ

Općina Kumrovec i Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela organiziraju novu manifestaciju, “Eko, etno, fletno festival Kumrovec”, koja će trajati sve do nedjelje.
Iako je prvotno bilo zamišljeno da će program početi danas u 17 sati na igralištu Osnovne škole Josipa Broza, edukativnim radionicama i turnirom u crossmintonu, zbog najave lošeg vremena, on će biti održan u sportskoj dvorani osnovne škole. U 20 sati je na rasporedu zabavni program.

Licitari i ukrasi

Na prostoru Muzeja “Staro selo” također je zbog lošeg vremena postavljen šator, pa će se program odvijati prema rasporedu. Sutra u 10 sati bit će održan prikaz tradicijskih obrta i kićenja kuće mladenaca. Od 11 do 14 sati posjetitelji će moći uživati u nastupima KUD-ova “Mate Balota” Rakalj, “Horvatska” Velika Horvatska, “Ulika” Fažana, “Zvonko Ban” Jarmina, “Lovro Ježek” Marija Bistrica i Đurmanec.
Svečano otvorenje manifestacije je u 15 sati, uz nastup Desinićkih mažoretkinja, predstavljanje KUD-ova i radionice nematerijalne baštine, u sklopu kojih će se izrađivati licitari i ukrasi od krep papira.
U 17 sati je prikaz svadbenih običaja sutlanskog kraja u izvedbi Etno udruge “Zipka” i gostiju te revija KUD-ova. Od 20 sati nastupa grupa Amantes.

Kerekesh Teatar

Manifestacija završava u nedjelju, kada će se održati biciklijada “Po plavem trnaci”, a u 20 sati će u velikoj dvorani ZSC-a Kumrovec (Spomen dom) igrati predstava Kerekesh teatra “Ufuraj se i pukni”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba