Grad Pregrada jedina je zagorska JLS kojoj su odobrena bespovratna europska sredstva na ovom natječaju

Dječjem vrtiću “Naša radost” više od dva milijuna kuna za poslijepodnevni boravak djece i nabavu opreme za provođenje posebnih programa

Objavljeno: 29.08.2018. JJ

Dječji vrtić “Naša radost” dobio je 2.041.644,98 kuna bespovratnih sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za projekt “Ti i ja zajedno!”, čime je grad Pregrada postao jedina jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko – zagorske županije koja je do sada ostvarila sredstva na ovom natječaju.
Ovaj projekt, na kojem Grad Pregrada, uz nositelja Dječji vrtić “Naša radost”, sudjeluje kao partner, bio je prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Riječ je o projektu kojim se želi unaprijediti rad vrtića, ponuditi posebne programe te adekvatno usavršiti znanja i kompetencije djelatnika. Aktivnosti obuhvaćene projektom usmjerene su na pružanje usluge poslijepodnevnog boravka djece u obrazovnom programu do 20 sati, izradu i provedbu posebnih programa (engleski jezik, glazbeni program, opća igraonica s pojačanim programom za razvoj digitalnih kompetencija), te jačanje kapaciteta osoblja u dječjem vrtiću (za provedbu posebnih programa te rad s djecom s posebnim potrebama).
Povezano s ovim aktivnostima, projektom će se opremiti prostor za pružanje usluge poslijepodnevnog smještaja djece te će se nabaviti didaktička oprema za provođenje posebnih programa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba