POČELI RADOVI NA NERAZVRSTANIM CESTAMA TE IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE U ZLATARU

Zbog sanacije ceste Zlatar – Mrazovec – Donja Batina, vozila se propuštaju naizmjenično, a iz grada apeliraju da se koristi i alternativni put

Objavljeno: 28.08.2018. zagorjeinternational

Započeli su radovi na djelomičnoj sanaciji ceste Zlatar – Mrazovec – Donja Batina, koja je u jako lošem stanju, pogotovo otkako je to jedan od alternativnih pravaca dok traje obnova i rekonstrukcija ceste Konjščina – Zlatar Bistrica.

Pet nerazvrstanih cesta

– Zahvaljujući Krapinsko – zagorskoj županiji i ŽUC-u počela je obnova, cesta je prohodna i vozila se propuštaju naizmjenično uz prometnu signalizaciju. Postoji i alternativna cesta Donja Batina – Gornja Batina – Borkovec – Zlatar i dok su radovi, bilo bi dobro da vozači koriste tu dionicu. Isto je i kod crkve u naselju Martinščina, na cesti koja vodi prema Repnu. Jedan dio bio je u jako lošem stanju i krenulo se s uređenjem i proširenjem ceste – rekla nam je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

Započeli su i pripremni radovi na asfaltiranju pet ugovorenih, nerazvrstanih cesta na području grada. Vrijednost radova je 400 tisuća kuna. Trenutno se radi u naselju Repno na nerazvrstanoj cesti Put Burgudani.

– Osim toga još će se asfaltirati u naselju Drvenik, to je granica s općinom Zlatar Bistrica, u Belcu Stara cesta Belec i Vižanovcu naselje Čepeki te dionica ceste prema Donjoj Selnici. Asfaltiranje tih dionica bi trebalo završiti do kraja rujna. Također, sljedeći tjedan bi trebali početi radovi i asfaltiranje na cesti za koju su dobivena EU sredstva iz Mjere 7.2.1. – dodala je gradonačelnica.

Obnova vodovoda

Na području grada u tijeku su i radovi na četiri vodovodne mreže, koje su zajednički sufinancirali KZŽ, Zagorski vodovod i Grad Zlatar.

– To su rekonstrukcija i obnova vodovoda u Hegedušićevoj ulici (Bajzekovo selo) i u Fordocijevoj ulici u Borkovcu te u jednom dijelu naselja Ratkovec i odvojku u ulici Ksavera Šandora Gjalskog – zaključila je gradonačenica Auguštan – Pentek. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba