U BUDINŠČINI ZAPOČINJU RADOVI UREĐENJA PROMETNE INFRASTRUKTURE, VRIJEDNI VIŠE OD 1,6 MILIJUNA KUNA

Modernizirat će se više od dva kilometra prometnica, te urediti parkiralište i okoliš između pošte i stambene zgrade

Objavljeno: 28.08.2018. zagorjeinternational

U Budinščini započinju radovi uređenja prometne infrastrukture. Načelnik Radovan Hercigonja i direktor tvrtke “Colas Hrvatska“ d.d. iz Varaždina, Siniša Koščak, potpisali su ugovor o modernizaciji prometne infrastrukture na području općine, u dužini od 2087 metara te za 215 četvornih metara koji se odnose na uređenje prostora ispred kapelice i autobusno ugibalište u naselju Krapinica.

Kvalitetnije prometnice

Ukupna vrijednost radova iznosi 1.103.320 kuna. Od tog iznosa, dio sredstava financira se iz općinskog proračuna, a 400 tisuća kuna osigurava Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, za koji je Općina Budinščina pripremila kompletnu dokumentaciju i izvršila prijavu na natječaj.
Hercigonja je naglasio da se ovim ugovorom nastavlja realizacija obećanja da će svaki mještanin imati pristup na što kvalitetniju prometnicu, a nada se da nastavak uređenja i asfaltiranja nerazvrstanih cesta u istoj ili većoj mjeri slijedi i u narednoj godini.

Uređenje parkirališta

Načelnik Hercigonja potpisao je i ugovor s direktorom tvrtke “Koledić projekt“ d.o.o. iz Budinščine, Ivicom Koledićem, o izvođenju radova na uređenju parkirališta i okoliša između pošte i stambene zgrade. Ugovor je potpisan na iznos od 578.502 tisuće kune s PDV-om.
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja taj će projekt financirati s 225 tisuća kuna, dok će se ostatak sredstava financirati iz općinskog proračuna.
– Cilj projekta je poboljšanje komunalne i prometne infrastrukture, a projektom će se kvalitetno riješiti razina komunalnih usluga vezanih uz parkiranje vozila u centru Budinščine, uređenje pješačke staze, rezervirat će se parkiranje za osobe s posebnim potrebama, a potom slijedi hortikulturno uređenje – istaknuo je načelnik, koji ujedno moli građane i stanare stambene zgrade za strpljenje tijekom izvođenja radova. (ib) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba