U SVETIŠTU MAJKE BOŽJE GORSKE U LOBORU ODRŽANO HODOČAŠĆE BRANITELJA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE I SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

MINISTAR MEDVED: Velika zahvala svim braniteljima iz Zagorja i sjeverozapada Hrvatske, dali su velik doprinos obrani domovine, iako ovaj njezin dio nije bio zahvaćen ratom

Objavljeno: 26.08.2018. ivanabelosevic

U loborskom Svetištu Majke Božje Gorske održano je četvrto Hodočašće branitelja Krapinsko – zagorske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

U pratnji Limene glazbe DVD-a Lobor i kuburaša Viteškog društva sv. Križa, održan je križni put do Svetišta, gdje je nakon toga slavljena svečana misa, koju je predvodio vlč. Robert Jakica iz Siska.

Veliki doprinos

Na hodočašću je bio ministar branitelja Tomo Medved, koji je rekao da ga raduje što je već četvrtu godinu zaredom u Loboru.

– Zahvala svim organizatorima, svim braniteljima i Udrugama proizašlim iz domovinskog rata. Predivan je ovaj susret i slika, gdje se hrvatski branitelji dolaze pokloniti Majci božjoj, lijepo je danas biti ovdje u Loboru u Svetištu Majke Božje Gorske. Velika zahvala svim braniteljima iz Krapinsko – zagorske, Međimurske i Varaždinske županije koji su dali velik doprinos obrani Republike Hrvatske, iako ovaj dio domovine nije bio zahvaćen ratom. Neki od njih dali su i svoje živote, danas smo ovdje da im odamo počast i zahvalimo – istaknuo je ministar Medved.

Brojni uzvanici

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar naglasio je kako je KZŽ  od početka uključena u ovo hodočašće.

– To je najmanje što možemo učiniti, biti uz branitelje kad traže utjehu i riječ Božju, kad dolaze na ovakva sveta mjesta da se sjete svojih poginulih suboraca i njihovih obitelji. Zagorci su sudjelovali su svim postrojbama RH-e i ne smijemo zaboraviti da je i naš prvi predsjednik Franjo Tuđman bio Zagorac i vrhovni zapovjednik vojske u to vrijeme i to nam daje zapravo da budemo ponosni na našu ulogu u obrani domovine – zaključio je Kolar.

Na hodočašću branitelja sudjelovali su i izaslanik predsjednice republike Kolinde Grabar Kitarović Zdravko Jakop, saborski zastupnik Žarko Tušek, prvi premijer u samostalnoj Hrvatskoj Franjo Gregurić, general Stjepan Adanić, načelnica Lobora Ljubica Jembrih, branitelji te mnogi drugi uzvanici. Nakon mise organizirano je druženje hodočasnika.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba