OTVORENJE 48. PO REDU TRADICIONALNE PREGRADSKE MANIFESTACIJE ODRŽAT ĆE SE NA VINAGORI

Na ovogodišnjem “Branju grojzdja“ možete uživati u nastupima Učiteljica, Zorana Predina te Žige i Bandista

Objavljeno: 10.08.2018. ivanabelosevic

Manifestacija “Branje grojzdja“ ove godine bilježi svoju 48. obljetnicu.  Trajat će od 22. do 30. rujna, a kroz devet dana ponudit će brojna događanja. Kako pregradski kraj karakteriziraju vinogradi i dobra kapljica, ove će se godine otvorenje “Branja grojzdja“ upriličiti na brijegu poznatom po bogatim vinogradima – Vinagori.

Tajanstveni grozd

Tako će se u subotu, 22. rujna, manifestacija svečano otvoriti berbom u Gabrovcu, u vinogradu uz kuću za odmor “WineHill“, prvog smještajnog objekta u Pregradi vlasnika Dalibora Hajdinjaka. Uz glazbu i veselje održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom. Naime, negdje među trsovima podmetnut će se grozd koji tamo ne pripada, a sretnik koji će ga pronaći, osvojit će simboličnu nagradu.

U zabavnom dijelu programa, manifestacija donosi nekoliko koncerata. U četvrtak, 27. rujna ispred Gradske knjižnice održat će se koncert Crnog ribara i cabareta slovenskog kantautora Zorana Predina, koji će izvesti posebni glumačko-glazbeni program prepun glazbe, duhovitih komentara i anegdota. Petak, 28. rujna rezerviran je za festival  popularne, tradicijske i etno glazbe “Vinske popevke i napitnice“ koji organizira Kulturno – umjetničko društvo Pregrada, a nakon festivala zabava se nastavlja uz poznati međimurski etno sastav Žiga i Bandisti.

Povorka berača

Veliki koncert na Trgu Gospe Kunagorske u subotu 29. rujna održat će Učiteljice. Tradicionalna povorka beračica i berača održat će se zadnji dan manifestacije, u nedjelju, 30. rujna. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba