PROJEKT “STEM AUTO” U OSNOVNOJ ŠKOLI U BUDINŠČINI

Šestero učenika sudjelovalo na ljetnoj radionici digitalne pismenosti, programiranja i robotike

Objavljeno: 12.07.2018. JJ

U četvrtak je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Budinščini, u organizaciji Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), održana ljetna radionica digitalne pismenosti, programiranja i robotike. Radionica, koja je dio projekta STEM auto, namijenjena je osnovnoškolskom uzrastu, a zamišljena je kao uvod u robotiku i programiranje. Projekt STEM auto namijenjen je manjim zajednicama koje do sada nisu imale priliku sudjelovati u IRIM-ovim projektima, a organiziran je u ciklusima. Radionicu je vodio Vlado Lendvaj, sa suradnicom Lanom Maravić, a sudjelovalo je šestero učenika predmetne nastave. Učenicima je prezentirano kako napisati svoj prvi program, kako ga preseliti na robot/mikroračunalo, kako logički razmišljati pisanjem kodova, itd. Radionica je trajala dva školska sata, a učenici su bili oduševljeni naučenim vještinama te su izrazili želju za održavanjem više sličnih projekata.

Najnovije po kategorijama

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

EKSKLUZIVNO - ODLUČILA ISTUPITI: Kandidatkinja za ravnateljicu Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama, klinička psihologinja Gordana Kamenečki o procesu izbora

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

Objavljeno: 26.11.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter