POTPISAN SPORAZUM O ORGANIZACIJI 26. ZAGORSKOG GOSPODARSKOG ZBORA

PRIJAVITE SE ZA NAJVEĆE OKUPLJANJE GOSPODARSTVENIKA U ZAGORJU: Očekuje se 300-tinjak izlagača, a partneri su Republika Austrija i Vukovarsko – srijemska županija

Objavljeno: 05.07.2018. zagorjeinternational

U sklopu 53. Tjedna kajkavske kulture, u Krapini će se i ove godine održati 26. Međunarodni sajam gospodarstva “Zagorski gospodarski zbor”. Ove godine, zemlja – partner sajma je Republika Austrija, a županija – partner sajma Vukovarsko – srijemska županija. Izložba će se održati u dvorani i na vanjskim prostorima OŠ Ljudevit Gaj Krapina, SŠ Krapina i izložbenim kućicama u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda od 6. do 8. rujna 2018. godine. U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina potpisan je sporazum o organizaciji ZGZ-a između Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina i Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije.
– Nadam se da će Gospodarski zbor, kao i prijašnjih godina, biti dobro organiziran, a ja bih ovim putem apelirao na sve naše kolege obrtnike i gospodarstvenike da se predstave na našem zboru, da pokažu novitete u svojoj proizvodnji i da pokušamo prezentirati ono što Krapinsko – zagorska županija može, što želi i što je u stanju odraditi u budućnosti. Uz prezentacije tradicijskih i umjetničkih obrta, i ove će godine u sklopu ZGZ-a biti osigurana besplatna frizerska usluga, a održat će se i svečanost dodjele majstorskih diploma – najavio je predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško.

Nove ideje

Josip Grilec, predsjednik HGK ŽK Krapina, istaknuo je pak kako je ovo odličan oblik promocije Zagorja.
– Nadam se da će se svi izlagači odazvati i da će biti zadovoljni. Očekujemo tristotinjak izlagača, što domaćih, iz Zagorja, što iz cijele Hrvatske, i zemlje partnera, a to je ove godine Austrija – istaknuo je Grilec.
Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović najavio je kako će ovogodišnji ZGZ biti obogaćen i nekim novim sadržajima.
– Kroz ovih nekoliko godina, od kada smo zajedno sjeli za stol i kada smo počeli djelovati zajedno, bez podjela, vidimo da napreduju i Tjedan kajkavske kulture i Zagorski gospodarski zbor. Prijašnjih godina on je proširen na vanjske sadržaje, pa tako sada također imamo izložbeno – prodajni prostor na prostoru Šetališta hrvatskog narodnog preporoda, Vinski plac polako postaje nezaobilazna destinacija, a za ovu godinu imamo i nekoliko novih ideja, koje nećemo još otkriti – rekao je Gregurović.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je istaknuo kako se ZGZ organizira prvenstveno zbog zagorskih obrtnika, poduzetnika i gospodarstvenika, te da njihovi rezultati poslovanja obavezuju organizatore da Gospodarski zbor iz godine u godinu bude sve bolji i sve veći.
– Posebno mi je drago što će nam ovogodišnji partner biti Vukovarsko – srijemska županija, a možda će i ovogodišnji Zbor biti zapamćen po tome što će početi radovi na Poduzetničkom inkubatoru Krapinsko – zagorske županije ovdje u Krapini, jer nam se rokovi javne nabave i potpisivanja ugovora nekako vrte oko tog datuma. To bi bio dodatni vjetar u leđa razvoju gospodarstva, ali i strukovnog obrazovanja na području Krapinsko – zagorske županije. Pritom moram napomenuti da su rezultati upisa za deficitarna zanimanja neusporedivo bolji od prošlogodišnjih i mogu reći da je sav onaj trud koji smo uložili u promociju, dao rezultat. Što se tiče Gospodarskog zbora, vjerujem da će on biti još bolji i posjećeniji od onog prošlogodišnjeg – zaključio je Kolar.

Do 25. srpnja

ZGZ je prodajno – izložbenog karaktera. Osnovni cilj je upoznavanje javnosti s proizvodima i proizvođačima s područja Hrvatskog zagorja, koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskog gospodarstva. Organizatori osiguravaju sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu, a kako je broj izlagačkih mjesta ograničen, organizatori zadržavaju mogućnost odabira prijavljenih izlagača, kao i njihov smještaj na sajmu. Prednost će imati izlagači koji su se do sada pridržavali uputa i obveza putem prijavnica dobivenih od strane organizatora. Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke da svoje prijave za sudjelovanje na ovoj izložbi dostave najkasnije do 25. srpnja, putem online prijavnice na https://zgz.hr/ ili putem e-maila: [email protected]. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba