Slovenija od danas u potpunosti otvara tržište rada hrvatskim građanima

SLOVENSKO VELEPOSLANSTVO: S obzirom na poteškoće naših poduzeća u svezi nedostatka odgovarajuće radne snage, nije bilo potrebe za produživanje ograničenja Hrvatima

Objavljeno: 01.07.2018. zagorjeinternational

Slovenija od 1. srpnja u potpunosti otvara tržište rada hrvatskim građanima, pa tako na slovenskom tržištu rada više neće biti ograničenja za hrvatske radnike te im neće biti potrebne radne dozvole, piše Večernji list.

Kako Slovenija nije produžila ograničenje pristupa na slovensko tržište rada za državljane i državljanke Hrvatske, od 1. srpnja nadalje za rad u Sloveniji za njih nisu više potrebne radne dozvole te su na slovenskom tržištu rada u jednakom položaju kao i ostali državljani Europske unije, kažu iz slovenskog veleposlanstva u Zagrebu.

– Olakšica zapošljavanja hrvatskih državljana na slovenskom tržištu rada, slovenskom će gospodarstvu omogućiti lakše popunjavanje trenutnih potreba po radnoj snazi te će svakako pridonijeti rješavanju poteškoća onih slovenskih poduzeća koja u popunjavanju svojih kadrovskih praznina posežu za zapošljavanjem stranaca – kažu u veleposlanstvu.

Valja napomenuti da je Slovenija, sukladno propisima Europske unije, imala mogućnost produžiti ograničenje pristupa na tržište rada za hrvatske državljane i državljanke još za dodatne dvije godine, ali s obzirom na prilike na slovenskom tržištu rada i poteškoće slovenskih poduzeća u svezi nedostatka odgovarajuće radne snage, ističu u veleposlanstvu, za takvu mjeru više nije bilo potrebe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba