OPĆINI SVETI KRIŽ ZAČRETJE 500 TISUĆA KUNA ZA PROJEKT “ZELENO SRCE ZAGORJA”

Više od 14 tisuća stanovnika s područja Začretja i Bedekovčine učit će kako odgovorno postupati s komunalnim otpadom

Objavljeno: 30.06.2018. zagorjeinternational

Općini Sveti Križ Začretje dodijeljeno je 500 tisuća kuna iz Kohezijskog fonda za projekt “Zeleno srce Zagorja”, ukupne vrijednosti 588.624,54 kuna. Prijavom na natječaj “Provedba Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom”, osigurano je sufinanciranje projekta u visini od 84,99 posto ukupno prihvatljivih troškova, dok će se ostatak od 15,01 posto financirati iz proračuna Općine.

 11 aktivnosti

Projekt će se provoditi na području općine Sveti Križ Začretje i Bedekovčina. Cilj projekta je izgraditi svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, čime će se smanjiti količina otpada odloženog na odlagalište.

Projektom će se informirati i educirati 14.206 stanovnika o održivom gospodarenju otpadom te će se provoditi jedanaest aktivnosti iz Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, kojima će se izgraditi svijest građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Izradit će se letci, brošure, plakati, mrežna stranica, emitirat će se specijalizirane radijske emisije o gospodarenju otpadom. Dio aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom namijenjen je djeci (radionice, edukativne slikovnice/bojanke, igrokaz i predstave). Izradit će se banneri za objavu na internetskim portalima i provesti medijska kampanja na društvenim mrežama o održivom gospodarenju otpadom. U sklopu projekta, nagradit će se najbolji gradski odbor/četvrt/zgrada u praksama odvajanja otpadom.

Potpisan ugovor

Projekt je započeo 3. svibnja i trajat će 20 mjeseci, do 3. siječnja 2020. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 13. lipnja između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Općine Sveti Križ Začretje kao korisnika sredstava. Trenutačno je u pripremi postupak javne nabave, kojim će se nabaviti robe i usluge potrebne za uspješnu provedbu projekta

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba