Stigao i konačni zaključak Antikorupcijskog povjerenstva KZŽ

TOČKA NA I: Kod zapošljavanja voditeljice Odsjeka prehrane u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice nije bilo nepravilnosti

Objavljeno: 05.06.2018. JJ

Antikorupcijsko povjerenstvo Krapinsko – zagorske županije održalo je svoju treću sjednicu, na kojoj je razmatrano zaprimljeno očitovanje Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, na Prigovor o izboru kandidata za voditelja Odsjeka prehrane i ugostiteljstva u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Potaknuo buru

– Nakon razmatranja zaprimljene dokumentacije, Povjerenstvo je zaključilo kako u natječajnom postupku nije došlo do proceduralnih nepravilnosti, slijedom čega nije postojala osnova za daljnje postupanje – istaknuo je predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva KZŽ Stjepan Ranogajec, koji je to pitanje potaknuo u travnju, kada je na sjednici Županijske skupštine KZŽ pitao župana Željka Kolara o tom zapošljavanju, rekavši da je na adresu Povjerenstva došla pritužba da je na mjesto bivšeg voditelja Odsjeka preko veze zaposlena sestra SDP-ova načelnika, umjesto njegove dugogodišnje zamjenice. Župan mu je odmah odgovorio kako je gospođa koja je radila kao zamjenica imala višu stručnu spremu te nije zadovoljavala kriterije natječaja, jer je za to radno mjesto potrebna visoka stručna sprema. Na natječaj za to radno mjesto javilo se troje kandidata, a zaposlena je Kristina Krznar.

Izazvao je Ranogajec pritom i burnu reakciju zaposlenika Bolnice, upravo s Odsjeka prehrane, koji su stali u obranu svoje nove voditeljice Kristine Krznar.

– U Odsjeku prehrane radi 90-ak radnika – konobara, kuhara i pomoćnog osoblja, službenika, a do sada nitko nije pitao i nas što mi mislimo o prijašnjem “rukovodstvu” Prehrane i što mislimo o novoj voditeljici, gospođi Kristini. Za razliku od dosadašnjeg rukovodstva, nova voditeljica Prehrane, gospođa Kristina je osoba koja poštuje svakog radnika. Spremna je saslušati i pomoći u rješavanju svakodnevnih radnih problema. Njezin odnos spram nas je pun poštovanja, razumijevanja i želje da se pomogne. Godinama smo trpjeli i šutjeli. No, to više nećemo. Mi, radnici Prehrane, prezadovoljni smo novom voditeljicom i nećemo dozvoliti da je smjene i na važno rukovodeće mjesto u Prehrani postave nekoga tko će “kotač vremena” vratiti na stare, neprimjerene organizacijske i komunikacijske obrasce. Mogu političari raditi svoja kadrovska preslagivanja i politikantske trgovine s radnim mjestima kako ih je volja. No, mi radnici Prehrane gospođu Kristinu ne damo! Pošto smo županijska bolnica, ako treba, branit ćemo je i masovnim dolaskom u Županiju – izjasnili su se tada u svom priopćenju radnici Odsjeka prehrane, a sada je ovim zaključkom antikorupcijskog povjerenstva konačno zaključena priča o zapošljavanju koje, ispostavilo se, nije bilo sporno.

Akcijski plan

Inače, članovi i članice Povjerenstva, između ostalog, na sjednici su upoznati i s okončanim savjetovanjem sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Akcijskog plana suzbijanja korupcije u Krapinsko-zagorskoj županiji za razdoblje od 2018. do 2021. godine.

– Kako u razdoblju savjetovanja nije pristiglo prijedloga i primjedbi, Prijedlog Akcijskog plana uputit će se Županijskoj skupštini Krapinsko-zagorske županije na usvajanje – istaknuli su u Povjerenstvu te i nadalje pozivaju građane s područja Krapinsko – zagorske županije da se u slučaju potrebe za dodatnim informacijama o ovoj problematici, kao i neposrednim prijavama, prigovorima, očitovanjima, mišljenjima, tumačenjima i sl., jave predsjedniku Stjepanu Ranogajcu, na broj 098/813-140, neki od mailova: [email protected] i [email protected], ili ostalim članovima i članici Antikorupcijskog povjerenstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba