U ZAGORSKIM SELIMA ODRŽANA SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE

“Najveći problem lovaca i dalje je odgovornost za nalet vozila na divljač”

Objavljeno: 05.06.2018. zagorjeinternational

U Lovačkom domu u Zagorskim Selima održana je Skupština Lovačkog saveza Krapinsko – zagorske županije. Predsjednik Lovačkog saveza KZŽ Ivica Halapir u svojem je osvrtu na rad Saveza istaknuo kako je najveći problem lovaca i dalje odgovornosti za nalet vozila na divljač, a tu su i nove teškoće vezane uz smanjivanje broja divljači u pojasu od 300 do 150 metara.

30 lovišta

Skupštini je prisustvovao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako Krapinsko – zagorska županija ima 30 vlastitih lovišta i jedno državno u Maclju, ukupne površine 123.639 hektara.
– Od zakupnine, prikupljeno je 305.980 kuna, od čega je Županiji pripalo 60 posto, državi 30, a Lovačkom savezu 10 posto – rekao je župan i dodao da je u županijskom proračunu za 2018. godinu za lovstvo osigurano 153 tisuće kuna, i to za nabavu dlakave i pernate divljači, lovačkih pasa, osiguranje lovišta te druga zaštitna sredstva.

“Sveti Hubert”

U 2017. godini, lovački ispit položio je 61 mladi lovac, deset je kandidata uspješno završilo tečaj za lovočuvara, a njih 16 tečaj za ocjenjivače trofeja. Izvršni odbor Lovačkog saveza KZŽ je za odlikovanje “Sveti Hubert” predložio Dragana Butkovića iz donjostubičkog Lovačkog društva “Vepar”, jednog od osnivača Lovačkog saveza KZŽ, dugogodišnjeg člana Izvršnog odbora Saveza i predsjednika Povjerenstva za dodjelu lovačkih odlikovanja. Na sjednici je najavljeno Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, koje će se održati u Loboru. Kvalifikacijsko natjecanje je na rasporedu 23., a samo županijsko natjecanje 24. lipnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba