NA PRESS KONFERENCIJI PREDSTAVLJENA MANIFESTACIJA “100% ZAGORSKO”, KOJA SE PO PRVI PUTA ODRŽAVA U ISTRI

Ulice Pule ovog će petka i subote ispuniti zvuci i mirisi zagorske tradicije

Objavljeno: 04.06.2018. JJ

U gradskoj vijećnici u Puli održana je konferencija za novinare, na kojoj je najavljena manifestacija “100% zagorsko”, koja će se ovog petka i subote održati u tom gradu. Radi se o manifestaciji izložbeno – prodajnog karaktera, koja se već devet godina održava u Zagrebu, a četiri godine u Rijeci, u organizaciji Krapinsko – zagorske županije i Turističke zajednice KZŽ.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako Istarska i Krapinsko – zagorska županija uspješno surađuju već neko vrijeme, a i kako su istarski gosti četvrti po broju dolazaka u zagorske toplice, iako još nije ni započela prava promocija Krapinsko – zagorske županije u Istri.

50 izlagača

Na manifestaciji u Puli predstavit će se 50 izlagača i 100 izvođača iz Krapinsko – zagorske županije, a povezat će se i županijske gospodarske i obrtničke komore.
Istarski župan Valter Flego podsjetio je da je Istarska županija bila županija partner na prošlogodišnjem Zagorskom gospodarskom zboru, dodavši kako je bio pozitivno iznenađen veličinom sajma i brojem posjetitelja, te kako je logičan nastavak te suradnje, manifestacija “100% zagorsko”.
Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci je rekla kako očekuje veliki interes Puljana, a voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar predstavila je program manifestacije, koja će biti otvorena u petak od 8 do 22 sata i u subotu od 8 do 15 sati.
Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će pedesetak izlagača – poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove. Ulice Pule ispunit će zvuci i mirisi zagorske tradicije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno – umjetnički program.

Susret gospodarstvenika

Na dan otvorenja manifestacije, u petak, istaknuo je Josip Grilec, predsjednik HGK Županijske komore Krapina, bit će održan Susret istarskih i zagorskih gospodarstvenika, kao i turističkog sektora.
Po završetku press konferencije, Krapinsko – zagorska županija je Gradu Puli poklonila glazbenu ogradu na kojoj se mogu odsvirati prvi taktovi hrvatske himne. Prva takva ograda postavljena je u Zelenjaku, kraj spomenika hrvatskoj himni. Kasnije je KZŽ takvu ogradu poklonila gradu Vukovaru, a nakon Pule, poklonit će je i gradu Rijeci u kolovozu ove godine, također za vrijeme održavanja manifestacije “100% zagorsko”.

FOTO: Radio Kaj

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba