Završio projekt Udruge mladih Feniks “Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života”

Oroslavski perivoj uz jezero ponovo je ugodno mjesto za svakodnevni boravak na otvorenom

Objavljeno: 04.06.2018. AB

Završio je projekt Udruge mladih Feniks “Vranyczanyjevo jezero kao mjesto zdravog i aktivnog života”, koji je, uz financijsku podršku INA-e i Grada Oroslavja, provođen od rujna 2017. godine.

Brojne aktivnosti

U sklopu projekta održano je nekoliko aktivnosti: prva je bila ekološka akcija čišćenja i uređenja okoliša jezera i šetnice, u sklopu druge aktivnosti postavljen je street workout park, u sklopu treće aktivnosti održane su radionice za oroslavske osnovnoškolce “Kako korisno iskoristiti otpad” te “Važnost biljnog i životinjskog svijeta”, dok su u sklopu četvrte aktivnosti održane radionice “Street workout” i “Zdrav i aktivan život”.

Mali Schönbrunn

– Za prijavu ovog projekta potaknula nas je želja da jezeru u perivoju Oroslavje Gornje vratimo stari sjaj, koji je imao dok mu je vlasnik bio barun Vranyczany, koji ga je izgradio u stilu romantizma i historicizma po uzoru na Schönbrunn. Imali smo već nekoliko ekoloških akcija uređenja okoliša oko jezera, a jedna od većih bila je u suradnji sa Zakladom Zamah, kada su postavljene klupe i koševi za otpatke. Također, na prostoru oko jezera treninge svakodnevno održavaju članovi Streličarskog kluba Oroslavje i Sportskog ribolovnog društva “Klen”, koji svojim volonterskim radom također puno doprinose uređenju okoliša. Vjerujemo da smo ovim projektom stvorili ugodno mjesto za svakodnevni boravak na otvorenom, a želja nam je dodatno opremiti Street workout park dodatnim sadržajima za vježbanje na otvorenom – istaknuli su iz Udruge mladih Feniks.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba