GENERACIJA MATURANATA – STROJARSKIH TEHNIČARA IZ 1978., NAKON 40 GODINA PONOVNO SE OKUPILA U SREDNJOJ ŠKOLI KONJŠČINA

EMOCIJE I SJEĆANJA NA STARE DANE: “Vrlo dobro znamo tko je kome bio najbolji prijatelj, ali i da među nama nikad nije bilo neprijatelja”

Objavljeno: 02.06.2018. zagorjeinternational

Punih 40 godina nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, generacija strojarskih tehničara koja je maturirala školske godine 1977./1978. okupila se ponovno u prostorijama Srednje škole Konjščina. Mane Jančić, profesor i razrednik nekadašnjeg 4.t razreda, dočekao je svoje učenike u učionici gdje su nekada, kako kaže, vježbali tehničko crtanje. Razrednik je, baš kao na pravom školskom satu, prozivao učenike te su svi u nekoliko crta prepričali gdje rade, čime se bave, a mnogi su ponosno rekli kako su postali i djedovi i bake.

Samo pet djevojaka

Nekadašnji se razred sastojao od 22 učenika, među kojima je bilo pet djevojaka, koje ističu kako im tijekom srednje škole nije nedostajalo smijeha, ali napominju i da su njihovi kolege uvijek bili spremni pomoći te da su kao razred bili vrlo složni. Nakon susreta u školi, prilikom kojeg ih je dočekao i donedavni ravnatelj prof. Dragutin Petanjek, učenici su krenuli prema groblju, kako bi položili vijence i zapalili lampione na grobovima dvojice preminulih kolega iz školskih klupa te na grobovima dvojice dragih profesora.

Druženje kod kleti

Bio je to susret ispunjen emocijama, suzama radosnicama, mnoštvom smijeha i prisjećanjem na dobre stare dane, simpatije i smicalice koje su zajedno radili. Svi se dobro sjećaju tko je s kime sjedio, tko je kome bio najbolji prijatelj, no, kažu, sjećaju se i da među njima nikada nije bilo neprijatelja. Druženje se nastavilo kod kleti jednog od bivših maturanata, a dogovoreno je da bi se sličan susret mogao ponoviti već iduće godine. (Nikol Kostanjevečki)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba