LJUBITELJI STAR WARSA, HARRYJA POTTERA I MARVELOVIH SUPERJUNAKA NAPOKON ĆE DOĆI NA SVOJE

U Krapini se ovog vikenda održava “KraKon”, prva zagorska konvencija geek kulture

Objavljeno: 01.06.2018. JJ

U Krapini se ovog vikenda održava prva zagorska konvencija geek kulture, “KraKon”. Spajajući znanost, tehnologiju, društvene igre, cosplay, likovnu i filmsku umjetnost s tradicijom i vrijednostima Zagoraca, “KraKon” će svim entuzijastima pružiti priliku da iskuse jedinstvenu atmosferu konvencije u prostorijama OŠ “Ljudevit Gaj”, škole s više od sto godina starom povijesti.

Udruga Krapinjon

Organizator je Udruga Krapinjon, koja službeno postoji oko godinu i pol, a nastala je nakon drugog izdanja istoimenog festivala scenske, glazbene, likovne i sedme umjetnosti. Članovi udruge organiziraju razne društvene događaje, a uz koncerte, izložbe i filmske projekcije, različite likovne i plesne radionice za djecu i odrasle, sportska natjecanja i turnire u različitim igrama, udruga se posebno ponosi svojim doprinosom vizualnom identitetu grada, organizirajući i sudjelujući u oslikavanju derutnih površina jedinstvenim muralima.

Radionice i kvizovi

Sutra u 19.30 sati na rasporedu je cosplay predstavljanje, u sklopu kojeg sudionici oblače kostime i modne dodatke kako bi utjelovili određeni lik iz crtanih filmova, stripova, filmova, televizijskih serija, videoigara i sl. Od 20.45 sati počinje glazbeni program uz Quentin’s Dogs i Mary DJane. Dodjela nagrada cosplaya je u 21.45 sati.
Osim toga, posjetitelji će u dva dana moći poslušati i zanimljiva predavanja, primjerice, o povijesti stripa u Hrvatskoj, heroinama kroz povijest videoigara, elektronici u cosplayu, identitetu i računalnim igrama, početku cosplaya u Hrvatskoj, SF-u u kazalištu… Bit će organizirani i razni kvizovi vezani uz svijet geek kulture, kao i radionice, a cjelokupni raspored dostupan je internetskoj stranici KraKona.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba