SUTRA SE U PREGRADI ODRŽAVA 18. IZLOŽBA STOKE I 20. IZLOŽBA KONJA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE

Ocjenjivanje 70-ak grla goveda i konja, tradicionalni Bambino kup, a bit će tu i izložba malih životinja, koza, ovaca, zagorskih purana i kokoši hrvatica

Objavljeno: 01.06.2018. JJ

Sutra se u Pregradi održava 18. Izložba stoke i 20. Izložba konja Krapinsko – zagorske županije. Izložbu organiziraju Krapinsko – zagorska županija, Grad Pregrada, Hrvatska poljoprivredna agencija, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, Savjetodavna služba, Turistička zajednica KZŽ te stočarske i konjogojske udruge KZŽ. Bit će ocijenjeno pet kolekcija goveda (34 grla) i tri kolekcije konja (37 grla).
Neizostavan dio ovogodišnje izložbe bit će i Bambino kup, na kojem izlažu mladi uzgajivači, budući nositelji obiteljskih gospodarstava i stočarske proizvodnje u Zagorju. Također, na događanju će biti i 40 izlagača malih životinja te uzgajivači koza, ovaca, zagorskih purana i kokoši hrvatica.
Ocjenjivanje stoke počinje u osam sati. U deset sati od upravne zgrade Grada Pregrade prema sajmištu kreće Mimohod konjskih zaprega i jahača, a u 10.30 sati na rasporedu je svečano otvorenje. Završetak se predviđa oko 13 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba