GDCK KRAPINA SA SVOJIM PARTNERIMA POVUKAO GOTOVO 10 MILIJUNA KUNA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

KREĆE PROJEKT “ŽENE ZA ZAGORJE”: Na području 13 gradova i općina zaposlit će se 50 žena koje će brinuti o 250 korisnika u nepovoljnom položaju

Objavljeno: 01.06.2018. zagorjeinternational

U srijedu je u Karlovcu Gradskom društvu Crvenog križa Krapina svečano uručen ugovor za projekt “Žene za Zagorje”, prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi – program zapošljavanja žena”, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” Ukupna vrijednost projekta je 9.992.215,16 kuna, za što će se dodijeliti bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu. Projekt će trajati 30 mjeseci, a provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno, na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec. Ugovor je potpisao ravnatelj GDCK-a Krapina Davor Šimunović, a nazočio je i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

Edukacija za njegovateljice

U sklopu projekta, bit će zaposleno 50 žena, koje će proći edukaciju za njegovateljice te će pružati potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete krajnjih korisnika.
Ne press konferenciji, održanoj u prostorijama GDCK-a Krapina povodom potpisivanja ugovora, ravnatelj Šimunović je pojasnio kako je GDCK Krapina, uvidjevši da se otvara mnogo natječaja na koje bi mogli aplicirati, zaposlio osobu zaduženu za pisanje EU projekata, što je i urodilo plodom.

– Želio bih istaknuti da projekt “Žene za Zagorje” nije jedini koji smo dobili. Tu je i projekt HEP-a u vrijednosti 20 tisuća kuna, “Prikupljanje i pranje odjeće i obuće za socijalno ugrožene građane”, zatim je tu projekt “Zdravstvena prevencija za bolju budućnost naše djece”, prijavljen na županijski natječaj, za koji smo također dobili 20 tisuća kuna, a predana su još četiri projekta, koji su u fazi ocjenjivanja – istaknuo je Šimunović.
Partneri na projektu GDCK-u Krapina, uz GDCK Pregrada i Klanjec, su Društvo invalida rada Krapina, 13 jedinica lokalne samouprave, Centri za socijalnu skrb Zabok i Krapina, te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina.

“Zaposli se u Hrvatskoj”

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina Sergej – Augustin Erdelja rekao je kako je projekt “Žene za Zagorje” za CZSS Krapina važan zbog dvije komponente. S jedne strane, to je zapošljavanje 50 osoba iz teže zapošljivih skupina, a s druge strane, deinstitucionalizacija starijih osoba, odnosno, 250 korisnika moći će ostati kod kuće i u svojim obiteljima, neće morati biti smještene u domove za starije i nemoćne, zahvaljujući dodatnoj njezi koja će im biti pružena kroz projekt.

V.d. predstojnika HZZ-a Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić spomenuo je kako su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i HZZ pokrenuli niz aktivnosti pod nazivom “Zaposli se u Hrvatskoj” te kako je Vlada RH u ovoj godini izdvojila više od 2,6 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja, što je najveći iznos ikad namijenjen u tu svrhu.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je kako je iznimno ponosan na GDCK Krapinu i kako nije mala stvar povući deset milijuna kuna iz EU fondova.

– Mislim da smo veliki korak napravili kada smo krenuli u uređenje prostora za županijsko i gradsko Društvo Crvenog križa, jer su oni time dobili brojne nove mogućnosti, između ostaloga, i za dodatno zapošljavanje, pogotovo što se tiče pripreme EU projekata, i sada vidimo rezultate – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba