U KRAPINI SE ODRŽAVAJU DRUGI SPORTSKI SUSRETI RATNIH VOJNIH INVALIDA I BRANITELJA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE

HVALEVRIJEDNA AKTIVNOST: Članovi desetak braniteljskih udruga natječu se u šest disciplina, ali najvažnije je – druženje i zajedništvo

Objavljeno: 30.05.2018. zagorjeinternational

Na prostoru Sportskog centra “Zagorec” u Krapini održavaju se drugi Sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko – zagorske županije, u organizaciji krapinske HVIDRA-e.
Sportski susreti održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Krapine, te uz supokroviteljstvo Nogometnog saveza Krapinsko – zagorske županije.
– Prošle smo godine imali 113 sudionika, ove ih je godine nešto više. Naglasak je, naravno, više na druženju, a ne toliko na samom natjecanju. Cilj je da se ratni vojni invalidi i branitelji druže i da iznesu jedni drugima svoje probleme. Sudjeluje deset braniteljskih udruga s područja Krapinsko – zagorske županije, a sudionici se natječu u šest disciplina – pikado, stolni tenis, stolni nogomet, viseća kuglana, šah i belot – otkrio nam je predsjednik HVIDRA-e Krapina Gabrijel Kosalec.

Dobra suradnja

Prije otvorenja sportskog programa, na krapinskom gradskom groblju, kod centralnog križa, upaljene su svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Uz članove braniteljskih udruga, svijeće su upalili državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.
– Ministarstvo hrvatskih branitelja ponosni je pokrovitelj svih ovakvih događanja, pa tako i ovog, jer sva ovakva druženja poboljšavanju zdravstveno stanje hrvatskih branitelja, ali i pridonose njihovoj uključenosti i međusobnom razumijevanju, razmjenjivanju informacija i rješavanju svih problema. Zagorski branitelji puno surađuju s Ministarstvom branitelja, podupiremo njihove aktivnosti, programe i projekte, proteklih godina. Sve aktivnosti koje su prijavljivali Ministarstvu hrvatskih branitelja, bile su praćene, uvijek smo im izašli u susret, i financijskom podrškom, ali pružajući i svu ostalu stručnu podršku – istaknula je Nevenka Benić.
Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek rekao je kako je Krapinsko – zagorskoj županiji čast što može pomoći hrvatskim braniteljima, te je, u ime Krapinsko – zagorske županije i župana Željka Kolara, zahvalio i čestitao braniteljima na hvalevrijednoj organizaciji sportskih susreta.

Spomenik braniteljima

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović je rekao kako mu je drago što se sportski susreti održavaju upravo u njegovom gradu, a spomenuo je i spomenik poginulim i umrlim braniteljima iz Krapinsko – zagorske županije, koji će se postaviti u Krapini.
– Nakon što je preko Hrvatskog društva arhitekata proveden natječaj za odabir idejnog rješenja, projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja, za izradu projektne dokumentacije. Rezultate očekujemo tijekom lipnja, pa bi se onda tijekom ove godine izradila projektna dokumentacija, a iduće bismo mogli krenuti s realizacijom – najavio je Gregurović. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

POVODOM SVJETSKOG DANA SRCA: Klinika Magdalena tradicionalno provodi akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i EKG

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

Objavljeno: 23.09.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter