OD SADA ĆE PACIJENTI IZ CIJELOG SVIJETA ZNATI DA U ZAGORJU MOGU DOBITI VRHUNSKU ZDRAVSTVENU USLUGU S NAJVIŠIM STANDARDIMA KVALITETE

Specijalna bolnica Stubičke Toplice prva u Hrvatskoj dobila međunarodni certifikat izvrsnosti u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji

Objavljeno: 29.05.2018. zagorjeinternational

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice prva je hrvatska zdravstvena ustanova s međunarodnim certifikatom izvrsnosti u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Riječ je o certifikatu koji jamči osiguravanje najviših standarda kvalitete pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u skladu s međunarodnom praksom. Certifikat izdaje njemački Temos, kao jedina certifikacijska kuća u svijetu, koja od 2005. godine procjenjuje kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga stranim pacijentima. Temos certifikacijski programi predstavljaju znak povjerenja i sigurnosti za mnogobrojna osiguravajuća društva i organizacije širom svijeta.
Temos omogućuje i da strane osiguravajuće kuće svojim pacijentima podmire troškove liječenja izvan matične države, što je posebno značajno za razvoj zdravstvenog turizma Krapinsko – zagorske županije i šire.

Presudan faktor

Razvoj zdravstvenog turizma članica Klastera zdravstvenog turizma Krapinsko – zagorske županije uskoro će biti moguć samo uz ovakve certifikate, koji će pacijentima biti jamstvo kvalitete i presudan faktor pri odabiru ustanove u kojoj će provoditi fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

– Postoje visoki kriteriji kvalitete koje zahtjeva Temos, tako da smo mi na tome radili gotovo dvije godine. Od same opreme, do zgrade, educiranosti osoblja… Pročešljano je sve, od čistačica i kuhinje, pa do uprave, naravno, uz fizioterapeute, medicinske sestre i liječnike. U nekoliko navrata ovamo su dolazili stručnjaci iz cijele Europe, da bi procjenjivali naš napredak i da bismo prošli tjedan napokon i dobili taj certifikat, koji znači da svoj posao obavljao vrlo kvalitetno, što jamči svakom pacijentu, koji dolazi iz bilo koje zemlje u svijetu, da će ovdje dobiti vrhunsku kvalitetu usluge, koju može dobiti samo u onim bolnicama koje nose taj certifikat. On je važeći u cijelom svijetu, posebno je cijenjen u zapadnoj Europi, a mi smo ga dobili prvi u Hrvatskoj. Što se tiče zemalja regije, u Sloveniji postoje dvije certificirane bolnice. Inače, nigdje se u svijetu ne možete pojaviti ako nemate dokaz kvalitete, a osiguravajuće kuće, kao i agencije koje prodaju aranžmane vezane uz zdravstveni turizam, da bi slale pacijente k vama, morate im dati dokaz o tome da svoj posao obavljate na visokoj razini – pojasnio je ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Davor Gredičak.

Broj jedan

Djelatnicima bolnice čestitao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Ovo je jedan dokaz kvalitete, a bio je to proces koji je trajao oko dvije godine, gdje je, osim samog opremanja bolnice, naglasak bio na znanju i kvaliteti ljudi. Naravno da je Županija, kao osnivač bolnice, izuzetno zadovoljna. Već dugi niz godina ulažemo u Specijalnu bolnicu, do sada je uloženo preko 50 milijuna kuna, a najavljen je i jedan novi, veliki investicijski ciklus, nakon što smo, nakon 20-ak godina, dobili sudski spor oko bazena, oni se projektiraju i ove jeseni krenut će izgradnja, što znači da ćemo sljedeću kupališnu sezonu dočekati s novim bazenima, a idemo i u rušenje jednog dijela starog objekta i u izgradnju novog dijela Specijalne bolnice, a vrijednost investicije bit će oko 12 milijuna eura. Očekujemo da će nam se, u sklopu nove financijske omotnice, otvoriti europska sredstva. Računamo na 85 posto bespovratnih sredstava. Nakon te investicije i investicije u Krapinskim Toplicama, koja će biti vrijedna 20-ak milijuna eura, moći ćemo reći da smo na karti zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj, zasigurno broj jedan. I sada smo među troje najboljih, pogotovo što se tiče djelatnika, struke, tradicije, a u posljednje vrijeme i u opremljenosti naših zdravstvenih ustanova, no uz ove dvije investicije, bit ćemo broj jedan, što znači da će strane agencije i osiguravajuće kuće zasigurno slati svoje ljude na rehabilitaciju u Stubičke Toplice. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba