U MARIJI BISTRICI ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA

“Ova udruga okuplja sve branitelje, bez obzira na postrojbu ili na staž, s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata i očuvanja digniteta hrvatskih branitelja”

Objavljeno: 27.05.2018. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je održana osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja Marija Bistrica. Skupštinu je vodio Mladen Ptičar, glavni inicijator osnivanja, a na samom početku 30 prisutnih članova pozdravili su gosti, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, s kojim je bio i predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek, te brigadni general Josip Vukina. Nakon što je donesena odluka o osnivanju i prihvaćen Statut udruge, skupština je odabrala Vijeće branitelja, Nadzorni odbor i Sud časti, a potom je, kako to nalaže Statut, Vijeće branitelja odabralo dužnosnike.

Predsjednik Ivan Pucko

Tako je prvi predsjednik postao Ivan Pucko, zamjenik predsjednika je Željko Markuš, tajnik Zvonko Pille, a rizničar Marijan Semper. U Nadzorni odbor izabrani su Damir Prlić, Dragutin Odorjan i Zlatko Kovačić, a u Sud časti Marijan Butko, Zlatko Jurgec i Kruno Prlić. Za likvidatora je izabran Josip Glavač. Kako je napomenuto, ova udruga okuplja sve branitelje, bez obzira na postrojbu ili na staž, a glavni joj je cilj da potiče, pomaže i razvija okupljanje i organizirano povezivanje svih branitelja, koji su na bilo koji način doprinijeli u obrani i stvaranju samostalne i nezavisne države Hrvatske, štiti njihov status i promiče interese svih branitelja, te pruža pomoć svojim članovima u ostvarivanju njihovih stečenih prava, zasluga i priznanja bez obzira na spol, vjeru, nacionalnost i zanimanje.

Spomen-ploča

Taj će se cilj pokušati postići raznim aktivnostima – promicanjem vrijednosti Domovinskog rata, iniciranjem i sudjelovanjem u očuvanju digniteta hrvatskih branitelja, pokretanjem humanitarnih aktivnosti i događaja, njegovanjem uspomene na žrtve, a u planu je i postavljanje spomen-ploče za poginule branitelje s područja općine Marija Bistrica. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički, i sam branitelj, koji je bio i ranjen, obećao je punu podršku Općine i izrazio zadovoljstvo osnivanjem, a riječi podrške i zadovoljstva osnivanjem nove udruge, uz apel na zajedništvo, izrekao je i brigadni general Josip Vukina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba