KOBNI BRZINA I ALKOHOL: Policija na zagorskim prometnicama u travnju zabilježila 68 prometnih nesreća – jednu sa smrtno stradalom osobom i 19 nesreća s ozlijeđenima

Policija će posebnu pozornost obratiti na ponašanje u prometu mopedista i motociklista

Objavljeno: 15.05.2018. AB

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, u travnju je evidentirano 68 prometnih nesreća, što je 11 nesreća više nego u travnju prošle godine. Od toga se dogodila jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, (u prošloj godini dvije prometne nesreće sa smrtno stradalom osobom), 19 prometnih nesreća evidentirano je s ozlijeđenim osobama i 48 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Sedam teško ozlijeđenih

Osim nesreće sa smrtno stradalom osobom, u 19 prometnih nesreća s ozlijeđenim sobama ukupno je ozlijeđeno 26 osoba, od čega je njih sedam zadobilo teže tjelesne ozljede, a 19 osoba lakše tjelesne ozljede – ukupni broj stradalih osoba je veći za 28,6 posto u odnosu na isti period 2017. godine.
Najveći broj nesreća dogodio se zbog brzine (18), te upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (10). Stoga će, s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PU Krapinsko-zagorske, policijski službenici u nadzoru prometa usmjeriti pažnju na sprečavanje i sankcioniranje težih prekršaja u prometu, glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika – prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima), kao i nepropisan prijevoz djece te nepropisne uporabe mobitela.

Poštivanje propisa

– Naglašavamo da ćemo posebnu pozornost obratiti na ponašanje vozača mopeda i motocikla u prometu. Vozače te kategorije vozila želimo podsjetiti na poštivanje svih prometnih propisa, a posebno brzine kretanja i korištenja zaštitne kacige – istaknuli su iz PU Krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba