VELIKI ULOV CARINIKA I POLICIJE U RIJECI: Slovenac registrirao j.d.o.o. i očekivao “robu” u Velikoj Vesi

Zaplijenili 165.000 kutija cigareta vrijednih više od tri milijuna kuna – iz Rusije su poslane u Krapinu

Objavljeno: 08.05.2018. zagorjeinternational

U kontejnerima s borovim daskama za izradu paleta, čiji je pošiljatelj bila ruska tvrtka Promotorg LTD iz Smolenska, dok je primatelj trebalo biti trgovačko društvo Palete Tomas j.d.o.o. iz Krapine, s odgovornom osobom T.P. iz Celja u Sloveniji, pronađeno je čak 164.977 kutija bjeloruskih cigareta, piše Net.hr.

Dodaju kako saznaju da je Mobilna carinska jedinica iz Rijeke, u razdoblju od 26. travnja do 2. svibnja u industrijskoj zoni na Kukuljanovu, na temelju sudskog naloga, obavila pretres jednog brodskog kontejnera pristiglog u riječku luku 22. travnja ove godine brodom Contship Ivy. Na brodu su pronašli sporni kontejner pun cigareta.

Sumnjivi kontejner bio je prethodno izdvojen te pregledan rendgenskim uređajem te uz pomoć službenog psa Raska, obučenog za otkrivanje  duhana i duhanskih proizvoda. Prilikom pretrage osnovano se posumnjalo da se među robom unutar kontejnera nalaze duhanski proizvodi. Pretragom samog kontejnera, koju su obavili carinski službenici RGP Luka Rijeka i djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU primorsko – goranske, otkriveno je već spomenutih 164.977 kutija cigareta marke Minsk Capital (slim) s duhanskim markicama Republike Bjelorusije ukupne vrijednosti trošarinskog duga od 3.155.000 kuna.

Nakon provedene istrage, protiv tvrtke Palete Tomas j.d.o.o. registrirane u Velikoj Vesi kod Krapine i Celjanina T.P.-a kao odgovorne osobe bit će podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci zbog izbjegavanja carinskog nadzora. Također, zahtjev za naplatu trošarine bit će podnesen Područnom carinskom uredu u Rijeci gdje su predane oduzete cigarete.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba