U KRAPINI DODIJELJENI UGOVORI PREDSTAVNICIMA UDRUGA

Za 18 poljoprivrednih udruga Krapinsko – zagorska županija osigurala više od 195 tisuća kuna

Objavljeno: 07.05.2018. zagorjeinternational

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina dodijeljeni su ugovori predstavnicima poljoprivrednih udruga koje su temeljem natječaja Krapinsko – zagorske županije stekle pravo na potporu za financiranje programa i projekata u 2018. godini.
Pravo na potporu steklo je 18 udruga, u ukupnom iznosu od 195.679 tisuća kuna, a ugovore su korisnicima dodijelili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek.

Stručna edukacija

Najviše sredstava odobreno je Udruzi za zaštitu, očuvanje i promociju tradicionalnih zagorskih proizvoda “Tradicija Zagorja” i Udruzi pčelara Krapina, po 19.186 kuna.

– Odobreno nam je nešto više od 19 tisuća kuna za stručnu edukaciju pčelara, odnosno, za posjete stručnim i znanstvenim institucijama, uglednim gospodarstvima u zemljama Europske unije i pčelarskim sajmovima. Ova nam potpora jako puno znači, s obzirom na to da smo neprofitna organizacija i svi naši projekti su vezani uz potpore Krapinsko – zagorske županije i jedinica lokalne samouprave – otkrila nam je Marina Brlobuš – Jug, tajnica Udruge pčelara Krapina, koja broji stotinjak članova.

“Najteži posao”

– Važno nam je da su nam udruge aktivne, da se zahvaljujući ovoj našoj maloj pomoći može otići van, na područja koja su razvijenija od nas i s tamošnjim ljudima razmjenjivati pozitivna iskustva te ih kasnije implementirati i na područje naše županije. Ove smo godine u proračunu osigurali 2,6 milijuna kuna za poljoprivredne proizvođače, s time da smo za neke natječaje već povećali sredstva, pa bi taj broj do kraja godine mogao doći i do tri milijuna. Vi se bavite najtežim poslom, to je “tvornica na otvorenom” i uvijek je rizik veći nego kod ostalih oblika proizvodnje. Važno nam je da se zemlja obrađuje i zbog turizma, jer nije isto kada se vozite Zagorjem, pa je zemlja obrađena, ili je zapuštena. To su dva različita doživljaja – rekao je župan Željko Kolar, zahvalivši svima koji su se javili na natječaj. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba