POČELI “DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA” U KZŽ: U Pregradi predstavljen projekt “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ”

U sklopu oko 8,2 milijuna kuna vrijednog projekta, Dom zdravlja nabavlja novu opremu, a kreće i uređenje devet zagorskih ambulanta

Objavljeno: 07.05.2018. zagorjeinternational

Hrvatska se i ove godine uključila u kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom “Europe in My Region“, a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.
Tim povodom, i u Krapinsko – zagorskoj županiji održava se manifestacija “Dani otvorenih vrata EU projekata”, u sklopu koje će biti organizirana razna predstavljanja, javne tribine i radionice vezane uz aktualne teme pripreme i provedbe projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije.
Domaćin otvorenja manifestacija bila je Pregrada, gdje je održano predstavljanje projekta “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije”, koji provodi KZŽ kao osnivač Doma zdravlja, u svrhu poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga u sferi obiteljske medicine, primarne pedijatrije, ginekologije i dentalne medicine.

4,6 milijuna u Pregradi

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan istaknula je kako je u tijeku nabava medicinske opreme, a već sutra će započeti infrastrukturni radovi na devet zagorskih ambulanati. Radi se o projektu vrijednom oko 8,2 milijuna kuna, od čega je 7,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Za infrastrukturne radove bit će iskorišteno 2,5 milijuna kuna, a ostatak za nabavu medicinske opreme.
Pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj pohvalio se kako je Grad Pregrada iz EU fondova povukao 4,6 milijuna kuna za tri projekta – asfaltiranje nerazvrstanih cesta, izgradnja reciklažnog dvorišta i energetska obnova upravne zgrade te zgrade namijenjene udrugama. Također su na EU natječaje prijavljena još tri projekta vrijedna oko pet milijuna kuna, za koje se trenutno čekaju rezultati, a tu je još nekoliko projekata koji se na EU natječaje namjeravaju prijaviti ove godine. Jedan od najvećih je projekt izgradnje sustava za odvodnju s pripadajućim uređajem za pročišćavanjem otpadnih voda, vrijedan oko 35 milijuna kuna.

Zdravstveni turizam

Zamjenica župana Jasna Petek rekla je kako je Krapinsko – zagorska županija do sada povukla 104 milijuna eura iz EU fondova, a radi se uglavnom o projektima koji su vezani uz zdravstvo i školstvo. Najavila je i da su u planu nove investicije, čija je vrijednost oko 40 milijuna eura, a vezane su prvenstveno uz zdravstveni turizam i specijalne bolnice u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, izgradnju poslovno – tehnološkog inkubatora i Regionalnog centra kompetencije u ugostiteljstvu i turizmu u Zaboku.
Program “Dana otvorenih vrata EU projekata” nastavlja se sutra u Krapini, gdje će se kroz predavanje, koje je na rasporedu u 10 sati, skrenuti pozornost na najčešće greške kod provedbe projekata. U srijedu će se u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici održati prezentacija projekta “Uživam tradicijo”, kroz kulinarske radionice na temu zagorskih štrukla. Program počinje u 10 sati. U četvrtak se održava Dan otvorenih vrata Energetskog centra Bračak, u sklopu kojeg će biti predstavljen projekt “Eco office”. Program se održava od 10 do 14 sati. U Galeriji grada Zaboka od 10 do 11 sati u petak će biti održati predavanje na temu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja, a od 10 do 13 sati održavat će se radionice za potencijalne prijavitelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba