ZAVRŠIO PETI “BISTRIČKI ZVUKOLIK”

Svoje glazbeno umijeće pokazalo više od 140 natjecatelja iz četiriju zemalja

Objavljeno: 07.05.2018. zagorjeinternational

U Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici održan je 5. “Bistrički zvukolik”, na kojem je ove godine sudjelovao 141 natjecatelj, u 14 kategorija, 104 solista i devet komornih sastava, s ukupno 37 članova. U ocjenjivačkom sudu su i ove godine bila sjajna glazbena imena, a natjecatelji su, osim iz Hrvatske, ove godine stigli i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Austrije.

Četiri koncerta

Uz natjecanje, održana su i četiri koncerta. U Bazilici Majke Božje Bistričke u četvrtak je nastupio Duo Bedek, gitara/Draušnik, violina, a u subotu je održan koncert članova ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg natjecanja. Nastupili su Borut Zagoranski, harmonika, Belma Alić, violončelo, Matej Zupan, flauta, Diana Grubišić Ćiković, harfa i Lidija Horvat Dunjko, sopran. Koncert pobjednika u nekoliko kategorija održan je već u petak, a zadnjega dana održan je i koncert zlatnih u svim preostalim kategorijama.

Ida Gamulin

Proglašenju pobjednika zadnjega dana prisustvovali su predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, kao i ravnateljica Osnovne škole Marija Bistrica Vesna Brlek. Inače, koncertna sezona “Bistričkog zvukolika” traje i dalje. Prvi sljedeći je koncert Ide Gamulin, 17. svibnja u Domu kulture, a još dva koncerta su održat će se u Bazilici Majke Božje Bistričke. Varaždinski komorni orkestar nastupit će 11. lipnja, a Domagoj Pauković 14. lipnja. Ulaz na sva događanja i koncerte u sklopu “Bistričkog zvukolika” je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba