ZAGORSKI PLIVAČI USPJEŠNI NA VELIKOJ NAGRADI SISAK JANAF

Olimpovci se kući vratili s 27 medalja, od toga tri zlatne, 13 srebrnih i 11 brončanih

Objavljeno: 07.05.2018. zagorjeinternational

Plivački klub Sisak Janaf bio je organizator 20. Velike nagrade Sisak Janaf, jednodnevnog međunarodnog natjecanja na 50-metarskom bazenu ŠRC-a Sisak. Uz sudjelovanje 153 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine, nastupilo je i osam najstarijih predstavnika PK Olimp iz Zaboka. Plivali su u jutarnjem i popodnevnom dijelu programa u subotu i svi redom višekratno se penjali na pobjednička postolja. Nastup u Sisku bio je pokazatelj stručnom stožeru trenutne razine forme plivačica i plivača pred iduća natjecanja, s naglaskom na najvažnije državno prvenstvo u Zagrebu.
Olimpovci su ukupno osvojili 27 medalja, od toga tri zlatne, 13 srebrnih i 11 brončanih. Najvrednije rezultate ostvarila je Tesa Novak, osvojivši četiri medalje i drugo mjesto u ukupnom plasmanu plivačica kategorije godišta 2003./2004. Najviše medalja osvojila je Lana Halapir, ukupno pet, Karlo Iljaš i Tin Bogdanić po četiri, Hana i Vili Sivec po tri, te Nikola Iveković i Magda Slovenec po dvije. Olimpova ženska štafeta, već poznata po osvajanju državnih medalja i nagrađivana Županijskim godišnjim nagradama, u sastavu Tesa Novak, Hana Sivec, Magda Slovenec i Lana Halapir na 4 x 100 slobodno bila je srebrna, odmah iza plivačica Zagrebačkog plivačkog kluba. Muška štafeta u sastavu Karlo Iljaš, Tin Bogdanić, Nikola Iveković i Vili Sivec, bila je brončana. Iduće natjecanje je već sljedećeg vikenda, ponovo u Sisku, gdje nastupaju mlađi kadeti i kadeti na Svetom Kvirinu, natjecanju koje se boduje za HPS mini Grand prix Hrvatska.



NAJMLAĐI OLIMPOVCI NA PLIVAČKOM NATJECANJU “GRDELINI SVETOG DUJE”

Mlade zagorske plivačke nade u Splitu osvojile tri zlata i četiri srebra

Najmlađi plivači Olimpa iz Zaboka nastupili su prošlog vikenda, već tradicionalno, na plivačkom natjecanju u Splitu, pod nazivom “Grdelini svetog Duje”. Uspješni organizator ovog poznatog natjecanja bio je Plivački klub Grdelin.
Petnaesta izvedba  održana  je na 25-metarskom zatvorenom bazenu Poljud, a organizirana je za plivačice i plivače do 11 godina. Svake godine, najmlađi plivači okupljaju se na Grdelinu početkom svibnja, u čast svetog Duje, zaštitnika grada Splita. Na “Grdelin” tako generacijama u velikom broju odlaze i najmlađi Olimpovci, na svoje prvo natjecanje u sportskoj karijeri. Kao i ranijih godina, domaćin je natjecanje organizirao po uzoru na prava plivačka natjecanja, s elektroničkim mjerenjem vremena, sucima, najavama voditelja i punim tribinama. Nastupilo je 340 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prema propozicijama organizatora, plivalo se u tri dobne skupine – (A) za plivačice i plivače 2007. godište, (B) 2008. godište i (C) 2009. godište i mlađi. Olimpov trener Ivica Androić put Splita poveo je ukupno 26 natjecatelja, devet dječaka i 17 djevojčica.

Odličnim nastupima u oba dana natjecanja, osvojili su ukupno sedam medalje, od toga tri zlatne i četiri srebrne. Najbolji pojedinci iz redova Olimpa bili su najmlađi plivač Olimpa Toto Šipek Glavač i najstarija Jana Pavalić. Toto je prvo pobjedom na 25 metara leptir osvojio Trofej Grdelin. Jana je također pobjedom u leptiru osvojila isti trofej. Toto je potom bio drugi na 25 leđno, prvi na 25 prsno i drugi u slobodnom. Jana je bila druga na 50 leđno i slobodno. U zbroju rezultata iz četiriju disciplina, Toto je postao pobjednik u kategoriji dječaka 2009. godište i mlađi, a Jana s drugim mjestom viceprvakinja u 2007. godištu. Unutar prvih deset plasmana, uvrstili su se svojim nastupima i Leon Novak, Vanja Bartol i Lori Šipek Glavač. U ukupnim plasmanima iz zbroja četiri discipline, svi su osvojili sedma mjesta. Dva puta četvrta na 4×50 slobodno i mješovito bila je i Olimpova štafeta, u sastavu Jana Pavalić, Vanja Bartol, Lori Šipek Glavač i Gita Vlahek. Svi ostali plivači popravili su svoja osobna vremena. Boje Olimpa iz Zaboka branili su još: Lucija Borošak, Lea Piljek, Nina Sinković, Sara Kerep, Melani Halapir, Jana Bogović, Hana Blažević, Nika Lež, Helena Dinjar, Jelena Selimbašić, Franka Bošnjak, Emili Halapir, Niki Horvat, Patrik Peke, Enio Horvat, Patrik Dinjar, Mak Herceg, Emerik Šafranko i Dominik Kramarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba