OLUJNO NEVRIJEME POHARALO ZAGORJE

NEBO SE SRUŠILO: Vatrogasci uklanjali drveća i ispirali ceste, ispumpavali vodu, čistili propuste – pola Zagorja ostalo bez struje, padala i tuča…

Objavljeno: 05.05.2018. AB

Prema informacijama koje je Županijski centar 112 primio od  VOC-a Zabok, zbog sinoćnjeg povremeno olujnog vjetra i jake kiše, vatrogasne postrojbe intervenirale su na sljedećim lokacijama:

Vukšinec – Donja Stubica – uklanjanje stabla s kolnika ceste, zatim ispiranje kolnika ceste od nanosa blata na području grada Krapine – u naseljima Šabac, Bobovje i Velika Ves, ispiranje kolnika ceste u Dubrovčanu i Rakovcu Tomaševečkom, ispumpavanje vode iz zgrade prekršajnog suda u Zlataru, te čišćenje propusta na kanalu u naselju Smiljanova Graba i Donjem Maclju u općini Đurmanec.

Uslijed grmljavinskog nevremena došlo je do kraćeg prekida u opskrbi električnom energijom u naseljima na području grada Pregrade – u Sopotu, Stipernici, Pavlovcu Pregradskom, Gorjakovu i  Marincima. Prekid u opskrbi el. energijom trajao je  od 15.13 sati do 16.16 sati. Tijekom sinoćnjeg nevremena došlo je i do dužih prekida u opskrbi i isporuci električnom energijom na području općine Bedekovčina (naselja Bedekovčina i Poznanovec), na području općine Sveti Križ Začretje (naselja Kozjak, Vrankovec i Galovec Začretski), na području općine Hrašćina (naselja Hrašćina, Vrbovo, Husinec, Donji i Gornji Kraljevec) te na području općine Budinšćina (naselja Budinšćina  i Zajezda).  Tehničke ekipe HEP-a izašle su na teren, a struje nije bilo cijelu noć.

Padala je tijekom petka u dijelovima Zagorja i tuča, najviše na području Pregrade, ali i na području Zaboka.

Inače, Županijski centar 112 Krapina obavještava građane da će danas u podne ispitivat će sustav za javno uzbunjivanje građana, korištenjem znaka za “prestanak opasnosti”, što znači da će sirena imati jednoličan ton u trajanju od 60 sekundi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba