ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE MARIJA BISTRICA

U prošloj godini 27 intervencija, a vatrogasci redovito sudjeluju i u organizaciji brojnih manifestacija

Objavljeno: 15.04.2018. zagorjeinternational

U Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici održana je redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, u sklopu koje, uz središnje društvo, DVD Marija Bistrica, djeluju i društva Tugonica – Podgrađe, Selnica i Laz. Kroz spomenuta društva trenutno djeluje 406 vatrogasaca, od čega 102 članova djece i mladeži. U 2017. godini zabilježeno je ukupno 27 intervencija, od toga 17 požara. Zabilježeno je i sedam tehničkih intervencija (ispumpavanja, otklanjanja stabla, spašavanje utopljenika) i tri usluge spaljivanja korova.

Vatrogasna vježba

Sva društva uz redovnu aktivnost, osposobljavanja i natjecanja, sudjeluju i u brojnim manifestacijama, poput obilježavanja Florijanovoga, vatrogasnog hodočašća u Mariju Bistricu, kao i ostalih događanja u organizaciji Svetišta Majke Božje Bistričke, ali i kao osiguranje kod događaja i manifestacija u organizaciji Općine Marija Bistrica.
Prošle je godina održana i redovita združena javna vatrogasna vježba, a organizirani su i dani otvorenih vrata za djecu u Mariji Bistrici, Selnici i u Lazu. Posebno je istaknut rad s mladima, koji je lani rezultirao nastupom sva četiri društva s ukupno sedam ekipa na županijskom natjecanju. Također, dva člana DVD-a Laz i jedan član DVD-a Marija Bistrica sudjelovali su i na izvanrednim dislokacijama na Jadranu, a DVD Tugonica-Podgrađe bio je i lani nositelj redovne dislokacije u Turističkom naselju Zaton kod Nina.

Dodijeljena zahvalnica

Na Skupštini su bili rektor Svetišta MBB preč. mr. Domagoj Matošević, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, zapovjednik VZKZŽ-e Marijan Lovrenčić, predstavnici Vatrogasnih zajednica općina Bedekovčina i Gornja Stubica, Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok i DVD-a Moravče, te predstavnici Udruge kuburaša Marija Bistrica i predstavnice Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica. Predsjednik Udruge kuburaša Marija Bistrica Željko Milički predao je predsjedniku VZO Marija Bistrica Stjepanu Skuliberu zahvalnicu za pomoć kod nedavno održanog 18. Vodičkog festivala žudija u Mariji Bistrici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba