DANAS U ZABOKU PRAVA POSLASTICA ZA LJUBITELJE MOTOCROSSA

Na stazi Vučak nastupit će oko 120 vozača, u svim klasama – među njima i dvostruki svjetski prvak

Objavljeno: 31.03.2018. zagorjeinternational

Moto – športsko društvo Zabok danas na stazi Vučak u Zaboku, organizira utrku Zajedničkog prvenstva Hrvatske i Slovenije u motocrossu. Na utrci se očekuje oko 120 vozača, koji će nastupiti u svim klasama, od juniora u klasama 50, 65 i 85, preko Hrvatske B lige, veterana iz obje države do najjačih, seniorskih klasa MX2 i MX Open.
U juniorskim klasama treba naglasiti nastup domaćih vozača Dine Lončara u MX65 i Luke Kunića u MX85, koji su ove godine već nastupili na prvoj utrci Europskog prvenstva jugoistočne zone u Grčkoj, gdje je Luka zauzeo odlično treće, a Dino peto mjesto u svojoj klasi.

“Šlag na tortu”

Među vozačima B lige, u klasi Open, treba svakako pozornost obratiti na vozača domaćeg kluba, MŠD-a Zabok, Dinka Folnovića, koji je vrlo ozbiljno krenuo s pripremama za ovu sezonu, pa se od njega očekuje dobar rezultat. Među veteranima treba istaknuti Danka Braima i Maria Klanjčića, koji su prošle godine zauzeli prva dva mjesta u Prvenstvu Hrvastke u klasi Veteran A (do 40 godina). Mario je također član MŠD-a Zabok. Njima bi se u toj klasi trebao suprotstaviti Borut Košćak iz Slovenije, koji je je prošle godine nastupio i na utrci Svjetskog prvenstva za veterane. U klasi Veteran B (preko 50 godina) svakako treba spomenuti legende Hrvatskog motocrossa, Dragutina Marovića i Krešu Besednika, koji će sigurno imati veliku konkurenciju u vozačima iz Slovenije Alojziju Fortuni i Bogomiru Gajseru.
U klasi MX2 Zagorje ima jednog velikog aduta – iz MK Bedekovčina nastupit će Nikola Hranić, koji je prošle godine završio Prvenstvo Hrvatske na drugom mjestu, ali prošlogodišnji prvak Luka Crnković ove je godine prešao u najjaču klasu MX Open. Tako će Nikola voditi borbu za čim bolja mjesta uglavnom s vozačima iz Slovenije, od kojih je u ovoj klasi vjerojatno najbolji Jan Pancar.
Klasa MX Open će ovaj puta svakako predstavljati pravi šlag na torti. To je i inače najjača klasa u prvenstvu, a imena koja će nastupiti tome svakako još i pridonose.
Prvo treba spomenuti Tima Gajsera, dvostrukog svjetskog prvaka u motocrossu (MX2, MXGP), koji i ove godine spada u sam vrh favorita za osvajanje svjetskog naslova. Nažalost, prvu trku ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva prije dva tjedna u Argentini je morao propustiti zbog ozljede, tako da će mu ovo biti prvi nastup na domaćim stazama u ovoj sezoni. Uz njega bi u ovoj klasi najjača vozači iz Slovenije trebali biti Klemen Gerčar, bivši Svjetski prvak u klasi MX3, te Jernej Irt.

Rijetka prilika

Među hrvatskim vozačima u ovoj klasi je višegodišnji prvak Hrvatske Matija Kelava, prošlogodišnji drugi u Prvenstvu Janko Martinac, te već ranije spomenuti Luka Crnković, prošlogodišnji prvak u klasi MX2. Luka je ove godine prešao u najjaču klasu, a prijavljen je i za većinu utrka svjetskog prvenstva. Kako je ove godine kalendar prvenstva u motocrossu jako zgusnut, zbog nastojanja da se čim većem broju naših vozača omogući i nastupanje na međunarodnim natjecanjima (od svjetskog prvenstva, europskog prvenstva, europskog juniorskog prvenstva), ove godine se utrka u Zaboku održava u 31. ožujka. Treninzi će započeti već oko 9 sati ujutro. Otvaranje utrke je u 13 sati, nakon čega na stazu izlaze vozači u najjačim klasama.
– Pozivamo sve ljubitelje motosporta, kao i one koji će to tek postati, da dođu na stazu i uživaju u zanimljivim vožnjama i nadmetanjima brojnih slovenskih i hrvatskih
ozača. Ovo je ipak rijetka prilika da gledate uživo svjetskog prvaka u jednom ovako
atraktivnom sportu živo – poručuju iz MŠD-a Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba