U STUBIČKIM TOPLICAMA OTVORENA OPĆINSKA KNJIŽNICA

RAJ ZA LJUBITELJE ČITANJA: Uskoro na raspolaganju više od šest tisuća knjiga

Objavljeno: 25.03.2018. zagorjeinternational

U Stubičkim Toplicama otvorena je Općinska knjižnica. Kako je rekao načelnik Josip Beljak, priča o osnivanju knjižnice započela je prije otprilike četiri godine, kada je tadašnja vlast na čelu s pokojnim načelnikom Vladimirom Bosnarom kupila prostor u zgradi u kojoj je smješten u upravni odjel Općine, veličine 126 četvornih metara. Dvije godina kasnije, započelo je uređenje interijera, zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture od 350 tisuća kuna.

Uručene zahvalnice

Općina Stubičke Toplice je do danas uložila oko 300 tisuća kuna. Vanjskim donacijama prikupljeno je još oko 200 tisuća kuna. Knjižnica ima oko 4,5 tisuće knjiga, obrađene građe te još oko dvije tisuće neobrađene građe koju je potrebno uvesti u računalni sustav. U slijedeća dva tjedna, knjižnica će raditi od 14.30 do 19 sati, sve do uspostave stalnog radnog vremena koje predviđa sedmosatno radno vrijeme knjižnice i jednu radnu subotu u mjesecu. Prostor knjižnice blagoslovio je domaći župnik Ivica Šestak, a prisutne su uz načelnika, pozdravili i Martina Jantol, izaslanica krapinsko – zagorskog župana i Tatjana Petrić, ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Svim donatorima knjižnice uručene su i prigodne zahvalnice.

Uskrsna izložba

Uz otvorenje knjižnice, otvorena je i tradicionalna “Uskrsna izložba” Udruge “Hrvatska žena” Stubičke Toplice, na kojoj, uz njih, izlažu i učenici OŠ “Vladimir Bosnar”, DND-a i Dječjeg vrtića “Zvirek” iz Stubičkih Toplica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba