U NEDJELJU SPAVAMO SAT VREMENA KRAĆE

POČINJE LJETNO RAČUNANJE VREMENA: Vozačima motornih vozila prestaje obveza paljenja kratkih svjetala tijekom dana, evo tko je izuzetak

Objavljeno: 24.03.2018. zagorjeinternational

Ovog vikenda, točnije u noći sa subote na nedjelju započinje ljetno računanje vremena. U nedjelju se tako u dva sata vrijeme pomiče na tri sata, a takvo računanje vremena traje sve do posljednjeg vikenda u listopadu.
Kako ističu u policiji, primjenom ljetnog računanja vremena, vozači preko dana nisu u obavezi na svojim automobilima paliti svjetla. Vozačima motornih vozila prestaje obveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana. Izuzetak su vozači mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima. U uvjetima smanjene vidljivosti na vozilima ipak moraju biti uključena dnevna svjetla, bez obzira na ljetno računanje vremena.
– Apeliramo na vozače, da dolaskom ljepšeg vremena dodatno vode računa o biciklistima i motociklistima, koji se s proljećem češće nalaze na cestama. Vozači automobila bi posebice morali pripaziti na navedene najranjivije skupine sudionika u prometu na cestama prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja, skretanja i sličnih radnji u prometu na cestama kojima se utječe na normalan tok prometa – priopćili su iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba