NA KONSTITUIRAJUĆOJ SJEDNICI ODRŽANOJ U MARIJI BISTRICI

Za predsjednika Savjeta mladih KZŽ izabran Hrvoje Novak iz Pregrade

Objavljeno: 18.03.2018. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je održana konstituirajuća sjednica četvrtog saziva Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije. Radi se o savjetodavnom tijelu koje zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini županije. Na Javni poziv objavljen krajem prošle godine, za ovaj saziv pristiglo je 15 valjanih kandidatura, a tajnim glasovanjem Županijska skupština na svojoj je sedmoj sjednici, održanoj 6. ožujka, izabrala 11 članova i njihove zamjenike.

Zadaci i ciljevi

Izabrani su Deni Hršak i zamjenica Mia Kranjčec, Mario Lipnjak i zamjenica Katarina Drašković, Jurica Vugrek i zamjenica Kristina Brozd, Nikolina Bertol i zamjenica Sandra Plečko, Hrvoje Novak i zamjenica Iva Gorički, Kristina Rafaj i zamjenica Ana Ptić, Lucija Buhin i zamjenik Matija Kraševac, Maja Martinjak i zamjenik Tomislav Vešligaj, Lovro Srebačić i zamjenik Vid Lež, Željka Kramarić i zamjenik Filip Majerić, te Danijela Lončar sa zamjenikom Martinom Sporišem. Konstituirajuću sjednicu u Mariji Bistrici do izbora predsjednika vodila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, a nazočila joj je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
U uvodnom dijelu, Hubicki je podsjetila na zadatke i ciljeve Savjeta, koji u KZŽ djeluje još od 2005. godine, u prvim godinama kao odbor, po čemu je ova županije bila jedna od prvih. Petak je pak čestitala svim članovima na izboru i poželjela dobar i konstruktivan rad i suradnju.

Svih 11 glasova

Nakon uvodnog dijela i predstavljanja svih članova i nekoliko prisutnih zamjenika, pristupilo se glasovanju. Jedini predloženo kandidat za predsjednika bio je Hrvoje Novak iz Pregrade, te je dobio svih 11 glasova. Za zamjenika predsjednika izabran je Jurica Vugrek iz Novog Golubovca, koji je dobio devet glasova, a druga kandidatkinja Nikola Bertol dobila je jedan glas, uz jedan suzdržan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba