RASPISAN NATJEČAJ ZA JUBILARNI 50. FESTIVAL “IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI”, KOJI ĆE SE ODRŽATI U BEDEKOVČINI 3. LIPNJA

Traže se skladbe u duhu narodnog zagorskog melosa i u ritmu polke i valcera, s kajkavskim tekstom

Objavljeno: 18.03.2018. JJ

Krapinsko – zagorska županija, Općina Bedekovčina i Radio Kaj, organizatori 50. festivala “Igrajte nam mužikaši 2018.”, raspisali su natječaj za skladbe zagorskih narodno – zabavnih sastava, koje će biti izvedene uživo u nedjelju, 3. lipnja, u Bedekovčini, na glazbenom festivalu “Igrajte nam mužikaši 2018.”

Do 30. travnja

Izvest će se skladbe koje će stručni žiri Organizacijskog odbora odabrati među pristiglima na ovaj natječaj. Skladbe moraju biti u duhu zagorskog narodnog melosa, u ritmu polke ili valcera, imati kajkavski tekst (ili s elementima kajkavskog), uz trajanje do 3.30 minuta. Autori i izvođači odriču se autorskih prava za izvođenje na festivalu, za radio i TV prijenos-snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka i slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju. Tekst pjesme i radnu snimku s podacima o autorima glazbe, teksta i aranžmana i imenima izvođača poslati do 30. travnja 2018. na adresu Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina ili putem e-maila na [email protected].

Stručni žiri

Pristigle pjesme pregledat će i preslušati stručni žiri te odabrati repertoar za festival. Troškove snimanja glazbenih brojeva koji su odabrani za festival, a koji će se snimati u Studiju Hit, Desinić, snosit će Općina Bedekovčina. Snimanje mora biti završeno najkasnije do 20. svibnja, a organizatori će 22. svibnja objaviti i predstaviti putem svojih internetskih stranica sve konačno odabrane skladbe prema odluci stručnog žirija. U sastavu stručnog žirija su: Siniša Miklaužić, predsjednik žirija te članovi Milan Kladnički, Stjepan Zrinski, Darko Kožina i Marijan Kopjar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba